Újra itt a kedvenc könyves magazinunk!

Valuska László | 2014. június 19. |

Könyves Magazin

Libri-Shopline, Budapest, 2014, 96 oldal

Szóval újraindult a Könyves Magazin. Igazi szerelemgyerek született újjá még több oldalon, még több betűvel, még több nagy képpel, 96 oldalon. Mi, olvasók sokfélék vagyunk. Ezt a sokféleséget szeretnénk megmutatni.

Ha álltatok már könyvesboltban tanácstalanul, és hirtelen nem tudtatok dönteni, hogy mit is kellene megvenni, akkor ez az újság reményeink szerint segíteni fog. A magazinban a friss megjelenések között próbálunk segíteni eligazodni, új irányokat mutatni, új szempontokat behozni, de mindenek előtt a korábban berögzült előítéleteket legyőzni. 

Az olvasás kisebb részben a könyv felfedezéséről, nagyobb részt önmagunk megismeréséről szól, ezért a legjobb szórakozás a világon. Gyerekkoromban éreztem azt először, milyen borzasztóan nehéz kiválasztani egy könyvet. Mi alapján válasszunk? A szülői, nagyszülői ajánlás mellett a kortárs csoportok segítettek a legtöbbet, de mit tudhat bárki arról, mit szeretnék én olvasni? Az olvasás felfedezés és vadászat egyben: először megközelíteni a könyvtárgyat, utána barátkozni vele, majd eggyé válni vele. 

Az olvasásnál egy fontosabb dolog volt mindig, az ajánlás. Hogy a hatalmas kínálatból kitűnjön pár érdekesség, amire valóban érdemes lecsapni, mint például A kétéltű ember, A lét elviselhetetlen könnyűsége vagy Az ötös számú vágóhíd

Nagy örömünkre sikerült a kiadónkkal, a Libri-Shopline-nal egy szerintünk jó modellt kidolgozni annak érdekében, hogy minden érdeklődő hozzájuthasson a magazinhoz. Így a Könyvest

  1. a Bookline webáruház törzsvásárlói programjában szerezhetitek meg
  2. a Libri boltjaiban szintén törzsvásárlói program keretében lehet csökkentett árért megvenni
  3. a Lapker hálózatában is megvásárolhatjátok 870 Forintért a jövő héttől 

A Könyves színes és sokféle lesz, amilyenek mi, olvasók is vagyunk. Grecsó Krisztián magán-Viharsarkába kalauzolja az olvasókat, északiakkal interjúztunk (Jo Nesbovel és Sofi Oksanennel), a magyar slambajnok, Saiid az utcai költészetbe vezeti az olvasót, a tavalyi év regényét jegyző Kun Árpád pedig a mindent átható idegenségről és egy norvég kisfaluról beszélt, de elmélyedtünk a fantasyk univerzumában is, portrét írtunk Neil Gaimanről. Szegedy-Maszák Marianne a Weiss családról írt fontos munkát, az X-Ment és a mutánsvilágot új nézőpontból, a másság felől próbáltuk értelmezni. 

Kortárs magyar irodalom, krimi, képregény, ifjúsági regény, sportkönyv, családtörténet is helyet kapott az első számban, mert tényleg csak jó és rossz olvasnivalók vannak. Utóbbiakról a magazinban nem írunk, minek. 

Tényleg sok mindenre vállalkozunk:

  • portrécikkek
  • interjúk
  • háttércikkek
  • rengeteg könyvajánló
  • képregény
  • gyerektematika
  • és mindez korrektúrázva!

Most egy kis betekintést engedünk a Könyves Magazinba, melyben ilyen duplaoldalakkal találkozhattok. Saiid például kiváló poszter is lehetne!

konyves6_nyito_saiid.jpg

konyves6_nyito_oksanen.jpg

konyves6_nyito_grecso.jpg

konyves6_nyito_hay.jpg

konyves6_nyito_szegedymaszak.jpg

konyves6_nyito_xmen.jpg

konyves6_nyito_egricsillagok.jpg