Hírek nádas péter

Nobel 2012: Nádas Péter felzárkózott

.konyvesblog. | 2012. október 10. |

Csütörtökön derül ki, ki kapja az idei irodalmi Nobelt. Mivel a kiválasztási procedúráról elméletileg semmi sem szivároghat ki, azok, akiket érdekel, hogy kinél landol a legrangosabb irodalmi elismerés, addig is jobb híján a fogadási oldalakat böngészik.

A Ladbrokes listájáról már mi is írtunk néhány napja, érdemes azonban ma is egy pillantást vetni rá, főleg, mivel az eddig is listavezető Murakami Haruki (2:1) mellé szorosan felzárkózott Nádas Péter (5:2). A magyar író esélyeit néhány napja még 8:1-hez jegyezték – akárcsak akkor és azóta is a kínai Mo Yanét, Nádas helyét azonban azóta átvette a kanadai Alice Munro.

Murakami egyébként az általunk ismert valamennyi fogadási oldalon előkelő helyen szerepel: a Paddypower szerint például az ő sanszai jelenleg a legjobbak (a második helyen Cormac McCarthy áll). A Betssonnál és a Betsafe-nél is a japán író a második, az előbbi oldalon az amerikai Joyce Carol Oates, az utóbbinál a szíriai költő, Adonis előzi meg. A Betsafe-nél egyébként jelenleg Nádas Péter áll a harmadik helyen.

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

5 empatikus készség, ami megmentheti a párkapcsolatodat

Nincs párkapcsolat konfliktus nélkül – a kérdés tehát nem az, hogyan kerüljünk el egy összezördülést, hanem hogy hogyan kezeljük együttérzéssel. Íme öt tipp egy egészségesebb kapcsolatért.

...
Zöld

8 meglepő tény arról, hogyan hat az olvasás az agyadra

Hogyan hat egy jó könyv a memóriánkra? Milyen pszichés problémákkal szemben segít az olvasás? Az olvasás jótékony hatásait gyűjtöttük össze nyolc pontban.

...
Zöld

Meg fogsz lepődni, hogy milyen régi a reggeli kávéd

Biológusok megfejtették, hogy az arabica kávé több százezer évvel ezelőtt, természetes kereszteződés folytán alakult ki. Könyvek hírek (és kávé) mellé.