Általános cikkek

Nagy a tolongás az új Rowlingért

.konyvesblog. | 2013. július 18. |

Mióta kiderült, hogy Robert Galbraith nem egy ismeretlen brit elsőkönyves, hanem egy nagyon is ismert brit írónő, szinte minden napra jut valami hír a The Cuckoo's Callingról. Bár a Sunday Times nagy leleplezése előtt csak 1500 darab fogyott belőle, az olvasók most tolonganak a regényért, ami azonnal meghódította a sikerlistákat. A könyvkereskedők kénytelenek voltak leadni a rendelést egy újabb (sok helyen az első) szállítmányra, Rowling kiadója, a Hachette's Mulholland Books pedig 300 ezer példányt nyom újra a kötetből.

Galbraith könyve a legtöbb könyvesboltban egyáltalán nem került a polcokra, Rowling regényéért azonban már nagy a tülekedés. A Barnes & Noble és az Amazon már dolgoznak azon, hogy minél többet szerezzenek a kötetből, de nem tudják, hogy mikor fog megérkezni az utánpótlás. Az Amazon emlékeztetett rá, hogy a regény e-könyv formátumban is elérhető, ám ez kellemetlenül érintheti a független könyvesboltokat, mert a rajongók így már azelőtt lecsaphatnak a könnyen elérhető e-könyvekre, mielőtt megérkezne a nyomtatott változat. Egy denveri könyvesbolt munkatársa szerint a nagy bejelentés utáni első vásárlók „okos emberek” voltak, akik még az első kiadást tehetik a polcukra, így ők is egy értékes gyűjtői példány tulajdonosai.

Az első kiadás kisebb vagyont érhet, egy dedikált példány az eBay-en már több mint 1800 dollár felett jár. Nicky Stonehill, Rowling szóvivője megerősítette, hogy az írónő több példányt is dedikált  Robert Galbraith néven.  A szóvivő hozzátette, nem tudják megerősíteni  az  eBay-en árult kötet hitelességét, hiszen nem tudják ellenőrizni, hogy a szóban forgó példány valódi-e. A jövőben viszont az összes ilyen módon aláírt példány hitelesítve lesz.

Az eBay-felhasználó egy olyan londoni könyvesboltból szerezte be az eladásra szánt könyvet, ami közvetlenül a kiadótól kapta a dedikált példányt.

Forrás: PublisherWeekly

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Jordán Ferenc: Az ember találmánya a szaporodáshoz való jog - Olvass bele a biológus könyvébe!

Litkai Gergely a Bookline Zöld podcastjének következő adásában Jordán Ferenc hálózatkutatóbiológussal beszélget Az ember vége a természet esélye című könyvéről. Olvass bele a kötetbe!

...
Zöld

Túlélés vagy tanulás? John Holt könyve az iskolai kudarcok meglepő okait mutatja be – Olvass bele!

Miért jelent kudarcélményt sok gyerek számára az iskola? Mi az oka, hogy rengeteg gyerek unatkozik, feszeng, retteg az órákon, és alig tanul valamit? Mi történik valójában az osz­tályteremben? Hogy lesz az egyik gyerekből „jó”, a másikból pedig „rossz tanuló”? Olvass bele John Holt könyvébe!

...
Zöld

UFO-invázió nem lesz, de arrogáns azt gondolni, hogy egyedül vagyunk – Podcast Rab Árpád jövőkutatóval

Litkai Gergely a Bookline Zöld új podcastjében Rab Árpád jövőkutatóval beszélget Jane McGonigal Elképzelhető című könyvéről.