Már a második krimijét írja J.K. Rowling

.konyvesblog. | 2014. február 17. |

(Kép forrása)

Már a második bűnügyi regényén dolgozik J.K. Rowling, amely a The Cuckoo's Callinghoz hasonlóan ugyancsak Robert Galbraith álnév alatt fog megjelenni, a tervek szerint június 24-én.

A The Silkworm című krimiben ismételten Cormoran Strike magándetektív ered a bűn nyomába, és ezúttal egy vitriolos tollú író brutális meggyilkolásának a körülményeit kell felderítenie. A potenciális elkövetők listája elég hosszú, az író megjelenés előtt álló könyve ugyanis életeket tehetett volna tönkre - ha valaha napvilágot lát.

A The Silkworm már a harmadik olyan regénye Rowlingnak, amelyet kimondottan felnőtteknek szán, és a második, amelyet Robert Galbraith álnév alatt jelentet meg. Az első bűnügyi regénye tavaly egy nap alatt sikerkönyv lett, miután kiderült, hogy az addig viszonylag szerény eladásokat produkáló Galbraith név mögött a Harry Potter-széria írója rejtőzik.

Az írónő most közölte, hogy Strike főszereplésével több könyvet is tervez. Az első krimije, a The Cuckoo's Calling a tervek szerint idén tavasszal jelenik meg magyarul.

(Forrás: Guardian)

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Jordán Ferenc: Az ember találmánya a szaporodáshoz való jog - Olvass bele a biológus könyvébe!

Litkai Gergely a Bookline Zöld podcastjének következő adásában Jordán Ferenc hálózatkutatóbiológussal beszélget Az ember vége a természet esélye című könyvéről. Olvass bele a kötetbe!

...
Zöld

Túlélés vagy tanulás? John Holt könyve az iskolai kudarcok meglepő okait mutatja be – Olvass bele!

Miért jelent kudarcélményt sok gyerek számára az iskola? Mi az oka, hogy rengeteg gyerek unatkozik, feszeng, retteg az órákon, és alig tanul valamit? Mi történik valójában az osz­tályteremben? Hogy lesz az egyik gyerekből „jó”, a másikból pedig „rossz tanuló”? Olvass bele John Holt könyvébe!

...
Zöld

UFO-invázió nem lesz, de arrogáns azt gondolni, hogy egyedül vagyunk – Podcast Rab Árpád jövőkutatóval

Litkai Gergely a Bookline Zöld új podcastjében Rab Árpád jövőkutatóval beszélget Jane McGonigal Elképzelhető című könyvéről.