Könyvesblokk: Rath, Menyhért, PKD

.konyvesblog. | 2016. május 23. |

Szokásos heti könyvesblokkunkban minden hétfőn ajánlunk néhány új könyvet és néhány egészen friss megjelenést, hogy ne maradj le semmiről. Ezúttal egy isteni terápiával, egy szabad nő életregényével és egy újrakiadott klasszikussal indítjuk a hetet.

Hans Rath: Kell egy pszichológus, mondta Isten

Hans Rath: Kell egy pszichológus, mondta Isten

Fordította: Torma Péter, Animus Könyvkiadó, 2016, 240 oldal, 3290 HUF

 

Isten is lehet bajban - legalábbis ezt állítja a cirkuszi bohóc, Abel Baumann, aki valamilyen rejtélyes oknál fogva azt képzeli magáról: ő Isten, és mivel bajban van, épp szakembert keres. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy találkozik Dr. Jakob Jakobi pszichoterapeutával, aki sajnos éppen élete egyik legnehezebb időszakát éli, szakmai, érzelmi, anyagi és nagyjából mindenféle értelemben. A két különös figura belevág a terápiába, melynek során dr. Jakobi egy idő után komolyan elbizonytalanodik, és már abban sem biztos, hogy akkor tulajdonképpen ki segít kin.

Menyhért Anna: Egy szabad nő. Erdős Renée regényes élete

Menyhért Anna: Egy szabad nő. Erdős Renée regényes élete

General Press Kiadó, 2016, 228 oldal, 2490 HUF

 

Erdős Renée eredetileg a színpadot akarta meghódítani. A győri lány családját hátrahagyva költözött Budapestre, hogy megvalósítsa álmát és színésznő legyen. Végül kora egyik legnagyobb íróját, Bródy Sándort hódította meg, ő maga pedig formabontó, modern verseivel keltett feltűnést, melyben kendőzetlenül tárta fel, hogy mi a női vágy. Kora egyik legnépszerűbb szerzője volt, nem mellesleg pedig az első nő, aki meg tudott élni az írásból. De hogy kicsoda is volt valójában Erdős Renée? Egy szabad nő című regényében Menyhért Anna erre a kérdésre keresi a választ.

Philip K. Dick: Figyel az ég

Philip K. Dick: Figyel az ég

Fordította: Pék Zoltán, Agave Könyvek, 2016, 235 oldal, 3280 HUF

 

Felújított kiadásban jelenik meg az Agave gondozásában Philip K. Dick Figyel az ég című kötete, melyben egy robbanás részecskegyorsítóba, majd egy energianyalábba taszítja hőseinket. Amikor magukhoz térnek, egy külsőleg változatlan, valójában egy félelmetesen más világba kerülnek, melyben a hazugságért isteni büntetés jár, a hitetlenségért pedig halál. Az ember a fellegvárban és az Álmodnak-e az androidok elektronikus bárányokkal? után a Figyel az ég is vadiúj, figyelemfelkeltő borítót kapott.

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Jordán Ferenc: Az ember találmánya a szaporodáshoz való jog - Olvass bele a biológus könyvébe!

Litkai Gergely a Bookline Zöld podcastjének következő adásában Jordán Ferenc hálózatkutatóbiológussal beszélget Az ember vége a természet esélye című könyvéről. Olvass bele a kötetbe!

...
Zöld

Túlélés vagy tanulás? John Holt könyve az iskolai kudarcok meglepő okait mutatja be – Olvass bele!

Miért jelent kudarcélményt sok gyerek számára az iskola? Olvass bele John Holt könyvébe!

...
Zöld

UFO-invázió nem lesz, de arrogáns azt gondolni, hogy egyedül vagyunk – Podcast Rab Árpád jövőkutatóval

Litkai Gergely a Bookline Zöld új podcastjében Rab Árpád jövőkutatóval beszélget Jane McGonigal Elképzelhető című könyvéről.