Könyvesblokk: Kerr, Rich, Läckberg

.konyvesblog. | 2016. július 25. |

A nyári kánikulát némi borzongással hűtjük le, szokásos heti könyvesblokkunkban a friss bűnügyi regényekből válogattunk. Folytatódik a Berlin Noir-sorozat benne a legendás Bernie Güntherrel, A.J. Rich pszichotrillere arra mutat rá, hogy még a szeretteinket sem ismerhetjük igazán, Camilla Läckberg pedig egy több mint harminc évvel ezelőtti eltűnéses eset szálait próbálja kibogozni.

Philip Kerr: Berlin Noir - Sápadt gonosztevő

Philip Kerr: Berlin Noir - Sápadt gonosztevő

Fordította: Illés Róbert, Jaffa Kiadó, 2016, 301 oldal, 3150 HUF

 

Jó huszonöt évet kellett várni, hogy végre magyarul is megjelenjen Philip Kerr Berlin Noir-sorozatának első darabja (kritikánk róla ITT olvasható), most pedig itt a folytatás, a Sápadt gonosztevő, melyben Bernhard Günther magánnyomozót nem más, mint a Gestapo teljhatalmú ura bízza meg egy sorozatgyilkos kézre kerítésével. Valaki ugyanis szőke, kék szemű, árja kamaszlányokat rabol el és végez ki brutálisan, a náci hatóságok pedig tehetetlenül állnak a borzalmas halálesetek előtt. A detektívnek nincs sok választása, ráadásul a nyomozás során rádöbben arra is, hogy nem pusztán a veszélyben forgó kamaszlányok élete a tét.

A.J. Rich: Aki a tenyeredből eszik

A.J. Rich: Aki a tenyeredből eszik

Fordította: Dudik Annamária Éva, Európa Könyvkiadó, 2016, 328 oldal, 3290 HUF

 

Morgan Prager kriminálpszichológusnak tanul, pireneusi hegyikutyája, Felhő mellé nemrég örökbe fogadott két barátságos pitbullt, és már csak egy hajszál választja el attól, hogy a barátjával összekössék az életüket. Látszólag tehát minden kerek, viszont egy nap arra ér haza, hogy a barátja halott, kutyái pedig véresek. Amikor a fiú szüleit értesíteni próbálja, kiderül, hogy a barátja korántsem volt az, akinek mondta magát, az ismeretlenség homályából pedig további egy, két, három állítólagos menyasszony is előkerül. 

Camilla Läckberg: Ártatlanok

Camilla Läckberg: Ártatlanok

Fordította: Dobosi Beáta, Animus Kiadó, 2016, 392 oldal, 3790 HUF

 

A hetvenes évek közepén egy öttagú család nyom nélkül eltűnik egy házból, csak sírdogáló legkisebb lányukat hagyják hátra. A lány - egy újabb trauma és gyász terhével - sok év múlva visszatér a szigetre, hogy felújítsa azt az iskolát, melyet egykor az apja vezetett. Érkezését követően azonban valaki rágyújtja a házat, igaz, megmenekül, ám a felújítás során, a felfeszegetett padlódeszkák alatt emberi vérnyomokra bukkannak. Hogy van-e összefüggés a család egykori eltűnése és a mostani gyújtogatás között, azt már Patrik Hedström nyomozónak kell kiderítenie.

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Ezért érdemes edzened a képzeleted „izmait”

Egy új könyv szerint a gazdag képzelet nem valami isteni adottság, hanem fejleszthető tulajdonság. Le is írja, hogyan.

...
Zöld

Klímaváltozás helyett „halálos klímapusztítás”: ez a csere téged rávenne a cselekvésre?

Nem elég hatékonyak a jelenlegi kifejezéseink, amikor a klímaváltozás fenyegetéseiről beszélünk, állítja az ELTE PPK kutatója. Forgács Bálint új nyelvhasználatot javasol, hogy súlyának megfelelően kezelhessük a problémát. Mi könyveket ajánlunk a hír mellé.

...
Zöld

Kreatívabbak a babák, mint eddig gondoltuk + 5 könyv a kreativitásról

Magyar babák vettek részt abban a kutatásban, melyből kiderült, hogy a babák elég korán képesek kreatív módon kombinálni különböző fogalmakat. Könyvek hírek mellé.