Könyvesblokk: kaland és klasszikus gyerekeknek

.konyvesblog. | 2016. augusztus 15. |

Szokásos heti könyvesblokkunkban minden hétfőn ajánlunk néhány új könyvet és néhány egészen friss megjelenést, hogy ne maradj le semmiről. Ezúttal a gyerekkönyvek közül válogattunk: lesz itt indiai mese, aranyos, de neveletlen kiskutya, és egy régi klasszikus, még egészen fiatal kiadásban.

Davide Morosinotto: Nemo - A névtelen fiú

Davide Morosinotto: Nemo - A névtelen fiú

Fordította: Todero Anna, Manó Könyvek, 2016, 240 oldal, 2990 HUF

 

Nemo kapitány is volt egyszer gyerek, Davide Morosinotto képzeletében ráadásul egy bentlakásos fiúiskola lakója, ahol zárkózottsága ellenére hamar új barátokra talál a szabadságra vágyó Ashlynn, és a jószívű mindenes szolga, Daniel személyében. Nemo nekik árulja csak el, hogy fontos küldetése van. Ám valaki már átkelt az óceánon, hogy a nyomára bukkanjon. Ő pedig semmiképpen nem akarja, hogy megtalálják. Morosinotto első kötetében Nemo az ifjú Sherlock, Lupin és Irene nyomdokaiba lép.

Pásztohy Panka: Szeretem a kiskutyám! - Pitypang és Lili  

Pásztohy Panka: Szeretem a kiskutyám! - Pitypang és Lili  

Pozsonyi Pagony, 2016, 36 oldal, 2990 HUF

 

Minden óvodás vágyik egy saját kiskutyára. Lili már örökbefogadott egyet, Pásztohy Panka mesekönyvének folytatásában pedig ezúttal a helyes viselkedésre tanítgatja Pitypangot. A kutyaoktatás azonban nem várt nehézségekbe ütközik, Pitypang ugyanis nem mindig fogad szót neki, és ez sok fejtörést okoz a kislánynak.

Vajda Éva: Anup és a csodálatos tűzhely

Vajda Éva: Anup és a csodálatos tűzhely

Móra Könyvkiadó, 2016, 32 oldal, 2499 HUF

 

Egy indiai halász legidősebb fia, Anup a hőse Vajda Éva meséjének. Anup minden munkát elvállal, hogy tűzhelyet vehessen a nagyanyjának. Papírzacskót árul, újságkihordónak áll, szorgalmasan gyűjtögeti a pénzecskéjét. Ám egy reggel kirabolják, elveszik a pénzét és a biciklijét. Ekkor Anup csodálatos segítséget kap. Vajda Éva meséjét Bodonyi Panni illusztrálta.