Könyvesblokk: Grimaldi, Thomas, Frank

.konyvesblog. | 2019. augusztus 12. |

kblog_kblokkfejlec_1_1_2_5_1_6.jpg

Új hét, új Könyvesblokk! Ezúttal három olyan friss külföldi regényt ajánlunk, amelyek a boldogság és az értelmes élet kérdéseit feszegetik. Virgine Grimaldi könyve rámutat, mennyi mindent lehet tanulni az idősektől, Bev Thomas lélektani krimije az anyaságról szól, Dorothea Benton Frank története pedig a generációs konfliktusok forrására keresi a választ. 

Virgine Grimaldi: Merci, nagyik! 

Virgine Grimaldi: Merci, nagyik!

Fordította: Fouilleul Jolán, Animus Kiadó, 2019, 336 oldal, 3790 HUF

 

A boldogság néha akkor köszönt rá az emberre, amikor már nem is várja. Erről szól Virgine Grimaldi humoros és felemelő könyve, amely egy harmincas éveiben járó pszichológus, Julia történetét meséli el. A nő egy nehéz időszak közepette úgy dönt, úgy ahogy van feladja addigi életformáját és vidékre költözik, ahol egy idősek otthonában vállal állást. Az új munkahelyétől nem számít sok jóra, de aztán meglepően jól kezdi érezni magát ott: kiderül, hogy az otthon lakóitól rengeteget lehet tanulni az életről. Julia életébe visszatér a nevetés, és így már a szerelem is könnyebben rátalál. 

Bev Thomas: A jó anya 

Bev Thomas: A jó anya

Fordította: Lévai Márta, Libri Könyvkiadó, 2019, 402 oldal, 3999 HUF

 

Bev Thomas könyvének főhőse szintén pszichoterapeuta, ráadásul neki is romokban van az élete. A házassága tönkrement, a lánya egy távoli országba költözött, és ami a legrosszabb, kamasz fia nyomtalanul eltűnt. Minden pillanatban abban bízik, hogy a fia egyszer csak előkerül, a feszültség és a tehetetlen várakozás pedig teljesen felőrli az idegeit. Ebben a kilátástalan helyzetben van, amikor bejelentkezik hozzá egy új páciens, aki szinte megszólalásig hasonlít eltűnt fiára. Ruth mindent elkövet, hogy segítsen a súlyos traumákkal küzdő Danen, de a benne dúló érzelmi zűrzavar ezt nagyon megnehezíti. 

Dorothea Benton Frank: Első feleségek klubja 

Dorothea Benton Frank: Első feleségek klubja

Fordította: Szűr-Szabó Katalin, 21. Század Kiadó, 2019, 384 oldal, 3690 HUF

 

Nyílnak-e új utak életünk utolsó éveiben? Átélhetjük-e a korábbi nagy, beteljesületlen szerelmeket idősebb korunkban? Ezeket a kérdéseket feszegeti Dorothea Benton Frank új könyve, amelynek főszereplői a hatvanas éveiket tapossák és úgy érzik, körülöttük teljes a zűrzavar. Leslie és Wesley azt élik meg, hogy a fiatalkorukhoz képest minden a feje tetejére állt. A lányuk apa nélkül neveli a gyerekét, a fiuk egy szekta tagjaként próbálja megváltani a világot.  Egyik barátjuk megözvegyült és egy feltűnően fiatal nő mellett igyekszik újra rátalálni az élet örömeire, egy másik barátjuk pedig elválik feleségétől, majd ő is egy Barbie mellett köt ki. A regény a történetükön keresztül sok izgalmas kérdést feszeget, például a generációs feszültségek problémáját igyekszik feltárni.