A kormánypárti polgármester sem úszhat meg mindent

.konyvesblog. | 2017. március 24. |

rendszervalto-borito.jpgAz erős borító után trailert is kapott Kerékgyártó István Könyvfesztiválra megjelenő regénye, A rendszerváltó

A regény egy Vidra Milán nevű férfi életének negyven évét beszéli el, joghallgató korától egészen napjainkig. A történet a rendszerváltás évétől lépdel előre, és megmutatja, hogyan építik az új világot a teniszpályákon meghozott döntések, és a húsosfazékban könyékig merülő ügyeskedők. A rendszerváltás előtti világ flashbackekben köszön vissza.

Vidrából „a politika szürke eminenciása” lesz, politikusok megbuktatásában segédkezik, és közben jól megszedi magát, ám a sorsa elől ő sem menekülhet. Ellenfelei pokollá teszik az életét, és egészen Délkelet-Ázsiáig kell utaznia, hogy új életet kezdhessen. A hatalom keze azonban nagyon messzire elér.

„Politikai nézetet nem könnyű váltani… Feltételezem, mert nekem még nem volt ilyen, nekem csak életszemléletem van. De ez nem politikai elkötelezettség, amelyért az ember harcol, ha kell, börtönbe megy vagy meghal érte. Ezért volt könnyű a rendszerváltás is, hát soha nem hittem azoknak, ezért nem is tagadhattam meg őket.” 

Az előzetest Gerőcs Péter készítette. Közreműködött: Máté Gábor és Nagy Ervin.