Karafiáth Orsolya: Az írás a kapcsolatot is gyilkolja

Rostás Eni | 2017. május 04. |

Látás- és kapcsolatgyilkos, elmagányosodáshoz vezet és fals képet generál. Leírhatatlan örömforrás, erotikus szédülés és tökéletes hízókúra. A Sorvezetőben ezúttal arra voltunk kíváncsiak, mennyire egészségtelen az írás. Karafiáth Orsolya válaszát olvashatjátok. (Nemes Z. Márióét ITT találjátok.)  

ko-1162_2.jpgPróbálom kihúzni magam, nem megy, életem legdrágább matracát vettem meg pedig, olyan cégtől, ami luxusszállodákba szállít, kényes derekaknak. Évek kitartó rosszulülését persze nehéz korrigálni. Nézem most is magam, a tükröződő görbülésem a monitoron visszaverődve, nem nyűgöz le a látvány, macskahát a kandallón. De még látom legalább, mert legtöbbet a szememmel machinált az írás, a családilag amúgy sem túl jó szememmel. Pápaszemes kígyó, szemüveges pápa, ma már képernyővédő bevonat is van a szemüvegemen, de tessék, most sincs rajtam, hamarosan megint káprázni kezd majd, jön a fejfájás, mindig jön, röhög belül, ha észreveszi, hogy hopp, megint a konyhában maradt a szemüveg, mert meg akartam tisztítani a lencsét.

Apropó konyha, napok óta csak szemetet ettem, pedig mindig megfogadom, hogy a fittfutártól, meg a biotól, meg a nemeszemsemmifinomattól rendelek, de mikor tárcsázni kell, csak a pizza jut eszembe, meg a tészta, és kérek somlóit is, meg kólát. Kávé van otthon, több liter megvan már délben, kelés után. Csoda egyébként, hogy fel tudok kelni, mert ha írok, nem tudok elaludni, minden nap hajnal van, fél négy, négy, valami pörög a fejemben, a végén persze beveszek valamit.

Könyves Magazin 2017/.

LIBRI-BOOKLINE ZRT, 2017, 72 oldal, 5 pont + 199 Ft

 

Legutóbb is leestem a galériáról, mert már begyógyszerezve ugrott be még egy gondolat, a jegyzetfüzet meg a padlószinten. L. is felébredt persze a visításra, mintha a legédesebb álom közepéből egy disznóvágásra vetődött volna, igen, az írás kapcsolatgyilkos is, nem lehet közben zavarni, nem tudok a másikra figyelni, amikor meg én akarnék figyelmet, ő már aludna, és ugye a magány a legrosszabb a szívnek, az érrendszernek, a magány egyenes út a szellemi leépüléshez. És akkor már meg sem tudjuk írni.      

A válasz eredetileg a Könyves magazin 2017/2. számában jelent meg.