Jo Nesbo még sose bánt olyan brutálisan a főhősével, mint a legújabb könyvében

.konyvesblog. | 2019. április 17. |

nesbo_1.jpg

Fotó: Valuska Gábor

Jo Nesbo egy videóban izgalmas részleteket árult el legújabb Harry Hole-thrilleréről, amely a Knife (Kés) címet kapta. A könyvet úgy jellemezte, mint a sorozat eddigi legsötétebb darabját. 

„Két évvel ezelőtt leültem és elkezdtem gondolkozni azon, hogy mi a legrosszabb dolog, ami megtörténhet a főszereplőnk életében? Kitaláltam egy választ, és onnan mentem tovább...”

Az új történettel kapcsolatban ezután még annyit árult el, hogy kicsit meg is volt rémülve írás közben, mert bár korábban is előfordult már, hogy brutálisan bánt a főszereplőjével, de ennyire brutálisan mint most, még soha. 

Jo Nesbø: A gyilkolás miértje érdekel

Fotók: Valuska GáborA norvég Jo Nesbø a skandináv krimi sztárja. Hiába a feltételezés, Nesbø már Stieg Larsson sikertrilógiája előtt piacra dobta első krimijét. Az általa teremtett Harry Hole eddig kilenc könyvet élt meg. Egyik regényéből az Oscar-díjas Martin Scorsese filmet...

A videóban arról is beszélt, hogy szerinte nem az a feladata íróként, hogy kedves legyen az olvasóihoz. Harry Hole története ugyanis egy tragédia, arról szól, hogy vannak dolgok, amik elkerülhetetlenek, neki pedig követnie kellett a történet belső logikáját.  

Nézzetek bele a videóba:  

A legújabb Nesbo-krimi magyarul októberben jelenik meg az Animus Kiadó gondozásában.