Jack Kerouac levele Marlon Brandohoz

.:wendy:. | 2011. január 17. |

Az alább látható levelet nem más, mint Jack Kerouac írta Marlon Brandonak az ötvenes években. A levélben Kerouac reményét fejezi ki, sőt azt írja "imádkozik azért", hogy Brando majd megvegye az Úton megfilmesítésének a jogait és úgy képzeli, éjjel-nappal az utat magát forgatnák az autó első üléséről. Kerouac elképzelése szerint Marlon Brando játszatta volna Deant és ő maga Salt.

A levélből kiderül, hogy Kerouac szívesen dolgozott volna a forgatókönyvön, Sal és Dean rengeteg utazását egyetlen, végtelen roadmovie-vá változtatta volna. Az is megfordult a fejében, hogy akár meglátogathatnák majd a közös munka alkamával az igazi Deant is, aki nyugodtan élt akkoriban legutolsó feleségével Friscoban.

Kerouac tervei szerint a film bevételeiből finanszirozta volna saját és édesanyja nyugodt életét, utazni szeretett volna és zavartalanul írni. A levél második felében inkább terveiről (amelyek kicsit ködösek) mesél Brandonak és nagyon örülne annak, ha találkoznának New Yorkban vagy Floridában, ahol akkor élt.

Ezen a linken pedig egy másik levelet találtok, ezt a 67 éves Marlon Brando írta a 26 éves Charlie Sheennek 1991-ben, abból az apropóból, hogy nem tudott részt venni Sheen születésnapi partiján.