Általános cikkek

Rowling felnőtteknek írt: The Casual Vacancy

Fleuriste | 2012. július 03. |

J.K. Rowling kiadója a honlapján közzétette az írónő első, felnőtteknek szánt regényének borítóját. A fekete komédiának szánt és a tervek szerint szeptemberben megjelenő könyvet már most az év egyik szenzációjaként emlegetik.

Az év második felének egyik legjobban várt könyve J.K. Rowling első, felnőtteknek szóló regénye lesz. A kötet szeptember végén jelenik meg, a készülő könyvről azonban a kiadó addig is gondosan adagolja az információmorzsákat, felcsigázva vagy éppen fenntartva ezzel az olvasók érdeklődését.

Azt már eddig is lehetett tudni, hogy a regény a The Casual Vacancy címet viseli, a könyvet kiadó Little, Brown and Company pedig a honlapján most közzétette azt is, milyen lesz a borítója.

A kiadó által fekete komédiaként aposztrofált regény cselekménye egy látszólag idilli angol városkában, Pagfordban játszódik. De ez csak a látszat. A fülszöveg szerint komoly háborúskodások dúlnak a színfalak mögött: gazdagok a szegények ellen, kamaszok a szüleik ellen, feleségek a férjeik ellen, tanárok a diákjaik ellen. Történetünk kezdetén egy Barry Fairbrother nevű férfi váratlan halála borzolja a kedélyeket, az igazi viszály pedig csak ekkor kezdődik. A tét, hogy ki foglalja el Barry üresen maradt székét a községi tanácsban, ki győzedelmeskedik majd a szenvedéllyel átitatott és kettős játszmáktól sem mentes választáson?

A 480 oldalasra tervezett regény a papíralapú kiadás mellett ekönyvként és hangoskönyvként is megjelenik, ez utóbbi Tom Hollander előadásában.

Jon Howells, a Waterstones nevű brit könyvhálózat képviselője még korábban az AP-nek úgy nyilatkozott, hogy Rowling új regénye várhatóan az év egyik bestsellerre lesz. Az elvárások nagyok, de azt még a legelfogultabb hívek sem gondolják, hogy az írónő az eladásokat tekintve meg tudja ugorni a Harry Potter-sorozat által felállított lécet. Az 1997 és 2007 között megjelent hét kötetből ugyanis világszerte 450 millió példányt adtak el.

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Jordán Ferenc: Nem az a lényeg, hogy megjósoljuk a Föld jövőjét, hanem hogy alkalmazkodjunk [Podcast]

Litkai Gergely zöld podcastjének vendége Jordán Ferenc ökológus, akivel tavalyi nagy sikerű, Az ember vége a természet esélye című könyve apropóján beszélgettek.

...
Zöld

Túlélés vagy tanulás? John Holt könyve az iskolai kudarcok meglepő okait mutatja be – Olvass bele!

Miért jelent kudarcélményt sok gyerek számára az iskola? Olvass bele John Holt könyvébe!

...
Zöld

UFO-invázió nem lesz, de arrogáns azt gondolni, hogy egyedül vagyunk – Podcast Rab Árpád jövőkutatóval

Litkai Gergely a Bookline Zöld új podcastjében Rab Árpád jövőkutatóval beszélget Jane McGonigal Elképzelhető című könyvéről.