Iain Bankset meghatotta a rajongók szeretete
Hírek iain_banks

Iain Bankset meghatotta a rajongók szeretete

.konyvesblog. | 2013. április 25. |


Iain Banks néhány hete nyilatkozatban közölte, hogy rákos és már csak hónapjai vannak hátra. A népszerű író most egy újabb közleményt jelentetett meg, amelyben elárulja, mennyire elképesztette a rajongók felé áradó szeretete és tisztelete, és mint írja, rendkívüli mértékben meghatották a reakciók.

Banks az egészségéről szólva elárulta, hogy aznap, amikor a feleségével hazatértek a nászútjukról (az író az első közleményben jelezte, hogy feleségül fogja venni élettársát, Adele-t, azóta pedig megjárták Velencét és Párizst), annyira rosszul érezte magát, hogy azonnal kórházba kellett mennie. Jelenleg otthonában lábadozik, felesége pedig az író barátai által létrehozott honlapra érkezett hozzászólásokat olvassa fel neki (Banks azt ígéri, hogy igyekszik minden neki címzett üzenetet elolvasni). Az mindenesetre kiderült, hogy sokan ellátják orvosi tanácsokkal, a legjobban azonban mégis a rajongók üzeneteinek örül.

Mindez arra sarkallja, írja közleményében, hogy megossza más szerzőkkel, hogy számára milyen sokat jelentettek az ő műveik. „Azt hiszem, a bámulatos Alasdair Gray-jel fogom kezdeni” – tette hozzá.

Iain Banks április elején jelentette be, hogy gyógyíthatatlan beteg, és nagyon valószínű, hogy a The Quarry című regénye lesz az utolsó.

Forrás: Telegraph