Podcast: Hallgass bele Krusovszky Dénes új regényébe!

.konyvesblog. | 2018. május 31. |

krusovszky_kredit_nemethdaniel.jpg

Fotó: Németh Dániel

Krusovszky Dénes nemrég Berlinben ösztöndíjaskodott, ahol lehetősége volt „beszadabulni” az Akademie der Künste stúdiójába is. Ott vette fel új regényének néhány részletét, amit aztán pár hangjátékos effekttel is felturbóztak. Hallgass bele!

Krusovszky Dénes: Akik már nem leszünk sosem

Magvető Könyvkiadó, 2018, 544 oldal, 3999 HUF

 

Az Akik már nem leszünk sosem egy generációkon és országhatárokon átívelő történet, amely az idősíkokkal való játékra épít. 1990-ben Iowa City határában egy férfi halálos autóbalesetet szenved. 2013-ban egy fiatalember egy veszekedés utáni hajnalon hirtelen felindulásból elindul Budapestről kamaszkora kisvárosa felé. 1986-ban egy tüdőbénult beteg és ápolója egy vidéki szanatóriumban magnóra veszi a férfi vallomását gyerekkora sorsdöntő pillanatáról. 1956. október 26-án egy kisváros forradalmi tüntetése váratlanul pogromba fordul. 2013 nyarán egy lakodalmi éjszaka különös fordulatot vesz, 2017-ben pedig a mozaikkockák mintha összeállni látszanának, még ha a kép, amit kiadnak, nem is feltétlenül az, amire szemlélői számítanak.

Margó. Krusovszky Dénes június 9-én a Margó Irodalmi Fesztivál vendége lesz. A Petőfi Irodalmi Múzeumban Szilágyi Zsófia fog beszélgetni vele. Bővebb információ ITT.

Az Akik már nem leszünk sosem nemcsak a személyes és a társadalmi emlékezetről, de a továbbélésről is szól. Hogyan határozzák meg jelenünket a talán nem is ismert múltbeli történetek, és hogyan tudunk velük együtt felelős, szabad felnőtteké válni. 

Krusovszky - Akik már nem leszünk sosem (Árnyékok a barlang falán) by KruD

Krusovszky Dénes olvas fel a Magvető Kiadónál a 2018-as könyvhétre megjelenő, Akik már nem leszünk sosem című regényéből (első rész).