Garantált kielégülés - Mick Jagger 10 vicces sztorija

Rostás Eni | 2012. október 27. |

Mick Jagger - Egy féktelen zseni extrém élete

Bookline Könyvek, 400 oldal, 2012, 3192 Ft [E-könyvben is!]

mick_jagger7.jpg

Óvatlan duhajkodás, erőszak és könnyek, vízbefúlt álmok, meg A Férfi, Aki A Szex-elvonókúrán Megdöntötte A Terapeutát. Íme, tíz erősen spoileres sztori a Rolling Stones aranykorából.

A sötét lovag

Valószínűleg nem Mick Jagger az egyetlen olyan ember, akinek lovaggá ütésétől ódzkodott a királynő, de az biztos, hogy ő az egyetlen, aki elől egy térdműtétbe menekült. A hivatali szoftrocker, Tony Blair évekig lobbizott, hogy kedvence felkerüljön a kitüntetendők listájára, ám II. Erzsébetet nem volt könnyű meggyőzni. Jaggert hosszú évtizedeken keresztül fűzte szoros kapcsolat a királynő húgához, Margithoz. Mivel a Stones-vezér nem hisz a fiú-lány barátságban, Erzsébet aggodalma nem volt alaptalan, ezért a lovaggá ütés nemes feladatát lepasszolta fiának, Károlynak. Neki szintén a bögyében volt a nagyszájú pozőr, mert első neje, Diana lelkes Stones-rajongó volt. Jagger meg mint tudjuk, szerette a hosszúcombú szőkéket. Miközben a herceg a popzenében végzett szolgálataiért kétszer hozzáérintette a kardot Sir Michael Philip Jagger vállához, a VII. Edward Király Kórház orvosai helyre tették a királynői térdről levált porcot.

Mély torok

Mick Jagger lenyelte a saját nyelvét, állt volna öles betűkkel valamelyik korabeli bulvárlap címlapján, ha a kis Mick már a középiskolában megcsinálja a karrierjét. Bár a polgár-és iskolaigazgató-pukkasztás sokkal jobban ment neki, mint a kosárlabda, jellegzetes hangját mégis egy szerencsétlen sportbalesetnek köszönheti. Az egyik meccsen összeütközött játékostársával, leharapta a saját nyelvét, sőt véletlenül le is nyelte az apró húsdarabot. És bumm, így lett az addig modoros ficsúrorgánumából flegma utcagyerekhang.

mick_jagger6.jpg

A pokol tornáca

Miután sem San Franciscóban, sem a Sears Point-i autóverseny-pályán nem látták őket szívesen, a Stones kénytelen volt első ingyenkoncertjét Altamontba telepíteni. Az előzetes figyelmeztetések ellenére nem fordítottak túl nagy figyelmet a biztonságra, az őrzővédést például a hírhedt Pokol Angyalai nevű motorosbandára bízták. Ez körülbelül annyira volt nagy felelőtlenség, mint egy liberális tüntetés védelmét valamelyik szélsőjobbos szervezetre hagyni. A féktelen szeretetáradás féktelen erőszakhullámba torkollott, a pofonokból a fellépő bandák tagjainak és a gruppiknak is jutott. A Stones koncertje alatt egy fekete fiú pisztolyt fogott az egyik motorosra, ami végképp felkorbácsolta az indulatokat. A színpadon épp az Under My Thumb szólt. A vidám hippicsődületnek indult rémálom mérlege végül 4 halott, és többszáz sérült lett. Meredith Hunter gyilkosát nem találta bűnösnek az esküdtszék, de a Pokol Angyalai örökre az ellenségüké fogadták Jaggert, amiért velük akarta elvitetni a balhét.

Hímnem-nőnem

Jagger nemi identitásától, és csillogó paradicsommadár külsejétől sokan zavarba jöttek. Például az a férfi, aki egy étteremben lépett oda hozzá, hogy arról érdeklődjön, férfinek, vagy nőnek született-e. Mick nem zavartatta magát, és a legegyértelműbb választ adta a kérdésre. A férfi arcába nyomta a farkát.

Hét perc a mennyországban

Azokban az időkben, amikor Jagger épp Chrisse Shrimptonnal osztotta meg az ágyát (és az ott megforduló többi nőt), a rajongólányok tényleg mindenre képesek voltak, hogy bálványuk közelébe kerüljenek. A legelvetemültebb az a két csitri volt, akik egy éjjel a pár gardróbjában bújtak el. Mikor felforrósodott a hangulat, a lányok nem bírták ki vihogás nélkül, és lebuktak. Hiába no, fiatalság, bolondság.

mick_jagger5.jpg

Terápiás jelleggel

Talán nincs is olyan jelző a szótárban, ami kifejezné Jagger szexuális étvágyának nagyságát. Nem csoda, hogy Jerry Hallnak, Jagger második feleségének felcsillant a szeme, amikor férje beleegyezett, hogy kezelteti függőségét, és szexterapeutához fordul. Mick Jagger mindent megtett, hogy a terápia jól végződjön, viszonyba bonyolódott még a kezelésen is.

Az elnök asszonyai 1.

A kanadai elnök felesége, Margaret Trudeau 1977-ben úgy döntött, hogy férjét és gyerekeit kétes hírű bandatagokra, a kiskosztüm-körömcipő egyenruhát meg forrónadrágra és lakkcsizmára cseréli, és meglátogatta a Stones-t Ottawában. Még a hatodik házassági évfordulóját is az együttessel töltötte. Bár Jagger tagadta, hogy közük lett volna egymáshoz, Trudeau-nak valószínűleg nem társalkodónőként volt bejárása a szobájába.

mick_jagger9.jpg

Az elnök asszonyai 2.

Nem Trudeau volt ez egyetlen elnökfeleség, aki megfordult a Rolling Stones frontemberének ágyában. Carla Bruni-Sarkozy 5 évig volt Franciaország első asszonya, és 8 évig Mick Jagger szeretője. Eric Clapton hiába könyörgött haverjának, hogy most az egyszer ne csábítsa el az aktuális nőjét, első találkozásuk után pár nappal Bruni kisasszony neve mellé is pipa került. Miközben Mick hivatalosan még a negyedik gyerekükkel várandós Jerry Hall férje volt, a botrányoktól sem mentes Bruni olyan skalpokat gyűjtött be, mint a jugoszláv trónörökös, Dimitri, vagy az ingatlanmogul, Donald Trump. A párocska még azután is kapcsolatban maradt, hogy Bruni hozzáment a francia elnökhöz. Olyannyira, hogy a nő még egy új lakást is akart venni magának Jagger párizsi otthonának közelében. Az akciót férje megakadályozta ugyan, de azt már nem tudta meggátolni, hogy Carla ne látogassa családja nyári kastélyát, ami véletlenül pont egy köpésre volt Jerry Hall mediterrán villájától.

Hallgat a mély

De nem csak Mick Jaggernek volt baja abból, hogy mindenkit megpróbált elcsábítani. Miután kirúgták az együttesből, az alapító Brian Jones megvásárolta a Cotchford Farmot, ahol korábban a Micimackót jegyző A. A. Milne is élt. 1969. július 2-án azt javasolta a birtok felújítását végző munkásoknak, hogy a munkaidő végén lazításképpen hívják meg barátnőiket egy medencés buliba. Pár szem tabletta, és némi alkohol után Jones is csatlakozott a mulatozókhoz, ám a munkások nem nézték jó szemmel, hogy kissé kedvesebb barátnőikhez, mint szerintük kellene. Néhány perccel később Brian Jones teste élettelenül lebegett a medence alján. Az elkövető állítólag egy Frank Thorogood nevű férfi volt, de a halál okáról máig legendák keringenek.

Cocksucker Blues

Színésznők, gruppie-k, és kiskorú modellek ide, elnökfeleségek és szexterapeuták oda, Mick Jagger leghíresebb szeretője nem volt más, mint a rockkaméleon, David Bowie. Kapcsolatukat egy percig sem titkolták, bokszmeccsekre jártak, diszkóba, és nem zavartatták magukat, ha egy szemfüles fotóriporter intim közelségben kapta lencsevége őket. 1973 októberében Angie, Bowie felesége épp egy vidéki útról tért haza. Szobalánya már előre figyelmeztette, hogy ne lepődjön meg, ha férjét valaki mással találja az ágyban. Amikor Angie megpillantotta hites, és nagyon meztelen urát Jaggerrel az ágyban, csak ennyit kérdezett: ’Kértek teát?’