A Jelenkornál jön Bolaño kultkönyve

.konyvesblog. | 2016. július 15. |

2666-roberto-bolano_1.jpgHa van könyv, amelynek magyar megjelenését talán még az Infinite Jestnél is jobban várjuk, az Roberto Bolaño monumentális és nem kevésbé kultikus regénye, a 2666. Tavaly márciusban már beszámoltunk róla, hogy a Babits Műfordítói Ösztöndíj egyik nyertese, Kutasy Mercédesz a könyv lefordításával pályázott, Sárközy Bence, a Jelenkor ügyvezető igazgatója pedig a Facebookon jelentette be, hogy a 2666 a kiadónál érkezik majd. Eléggé várjuk. 

most már hivatalos: újabb világirodalmi gyönyörűség a Jelenkornál... Roberto Bolaño 2666 című regénymonstruma... ami korábban nem volt olvasható magyarul. a könyvet követni fogja a szerző két, szintén kiadatlan, szépirodalmi remekműve...

Miről szól? Négy európai irodalomkritikus egy remeteként élő német író nyomában, a New Yorker amerikai újságírója első mexikói megbízatásán, egy megözvegyült chilei filozófus, egy szerelmes nyomozó és a nőgyilkosságok gyanúsítottja. Mindannyian Santa Teresában, vagyis Ciudad Juárezben próbálnak boldogulni, a határmenti városkában, ahonnan a kilencvenes években nők százai tűntek el. Bolaño az ő életüket kuszálja össze a regényben, központi témának pedig az erőszakot és a halált választja és bemutatja a város sötét titkait.

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Jordán Ferenc: Nem az a lényeg, hogy megjósoljuk a Föld jövőjét, hanem hogy alkalmazkodjunk [Podcast]

Litkai Gergely zöld podcastjének vendége Jordán Ferenc ökológus, akivel tavalyi nagy sikerű, Az ember vége a természet esélye című könyve apropóján beszélgettek.

...
Zöld

Túlélés vagy tanulás? John Holt könyve az iskolai kudarcok meglepő okait mutatja be – Olvass bele!

Miért jelent kudarcélményt sok gyerek számára az iskola? Olvass bele John Holt könyvébe!

...
Zöld

UFO-invázió nem lesz, de arrogáns azt gondolni, hogy egyedül vagyunk – Podcast Rab Árpád jövőkutatóval

Litkai Gergely a Bookline Zöld új podcastjében Rab Árpád jövőkutatóval beszélget Jane McGonigal Elképzelhető című könyvéről.