A családi ereklye visszaszerzéséért a gyilkosság sem nagy ár

A családi ereklye visszaszerzéséért a gyilkosság sem nagy ár

.konyvesblog. | 2017. szeptember 19. |

dijkioszto_kukorelly.jpg

Június elején adtunk hírt a Budapesti Történeti Múzeum Vármúzeumának novellapályázatáról, amelyben a Kincsek a város alatt című tárlat egy-egy kiválasztott tárgyáról, tárgya köré kellett fiktív történetet kanyarítaniuk a pályázóknak. Mindkét kategóriában kihirdették a pályaműveket, amelyeket most a Könyvesblogon közlünk. A 14-18 éves kategória legjobbjai következnek.

Titkos világok nyílnak meg a csatornában

Június elején adtunk hírt a Budapesti Történeti Múzeum Vármúzeumának novellapályázatáról, amelyben a Kincsek a város alatt című tárlat egy-egy kiválasztott tárgyáról, tárgya köré kellett fiktív történetet kanyarítaniuk a pályázóknak. Mindkét kategóriában kihirdették a pályaműveket, amelyeket most a Könyvesblogon közlünk. Elsőként a 9-13 éves korosztály első három helyezettjét olvashatjátok.

Első helyezett a 18 éves Turai Hunor Az arany fülbevaló története című novellája lett, amelyben Gyula örökli meg családja legbecsesebb kincsét, egy arany fülbevalót, amelyet édesapja a saját testében őrzött, hogy az ellenség ne tudja elkobozni.

Turai_Hunor by konyvesblog on Scribd

Második helyen a 16 éves Zelles Zsófia végzett a Karg tanár úr titka című  pályaművével. A 12 éves narrátor naplójából kiderül, hogy eltűnt a latintanár,  hősünk pedig úgy dönt, utánajár a dolognak.

Zelles_Zsófia by konyvesblog on Scribd

Harmadik lett a 15 éves Pichler Enikő cím nélküli nevezése. A novellában a Caden család ül modellt egy festményhez, ám a festő egyre idegesebb lesz. 

Novellapalyazat_nagy_Pichler_Eniko_15eves .pdf by konyvesblog on Scribd

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Ebben az EU-s országban engedélyezhetik legközelebb az eutanáziát

Újabb ország parlamentjében nyújtottak be olyan törvényjavaslatot, mely az eutanáziát lehetővé tévő gyógyszer engedélyezésére vonatkozik. Könyveket ajánlunk a hír mellé.

...
Zöld

4 könyv azoknak, aki hátat fordítanának a magánynak

Az Egyesült Államokban élő 45 és 65 év közötti emberek jóval magányosabbnak, elszigeteltebbnek érzik magukat egy friss tanulmány szerint, mint európai társaik. 4 könyvet ajánlunk a jobb társas kapcsolatokért.

...
Zöld

Zöld kiadók: Mik azok a környezetbarát betűtípusok?

A világ egyik legnagyobb kiadója, a HarperCollins több ezer fát mentett meg azzal, hogy az utóbbi pár évben apró, zöld szemléletű változtatásokat vezettek be a könyvtervezés terén.