Titkos világok nyílnak meg a csatornában

Titkos világok nyílnak meg a csatornában

.konyvesblog. | 2017. szeptember 18. |

dijkioszto_1.jpg

Június elején adtunk hírt a Budapesti Történeti Múzeum Vármúzeumának novellapályázatáról, amelyben a Kincsek a város alatt című tárlat egy-egy kiválasztott tárgyáról, tárgya köré kellett fiktív történetet kanyarítaniuk a pályázóknak. Mindkét kategóriában kihirdették a pályaműveket, amelyeket most a Könyvesblogon közlünk. Elsőként a 9-13 éves korosztály első három helyezettjét olvashatjátok. 

A zsűri tagjai: Berta Ádám, az Európa szerkesztője, író és Kemény Zsófi író, slammer

Az első díjat, egy tízalkalmas bérletet Kukorelly Endre kreatív írás szemináriumára, a 13 éves Takács Mandula hozta el Kincsek a város alatt című novellájával. A novellában a világ leggyönyörűbb macskája lopja el a főhős medálját, ami különösen fontos neki, hiszen a nagypapájától kapta. Macskaüldözés közben narrátorunk túlél egy hatalmas zuhanást, egy dór oszlopcsarnokban találja magát a föld alatt, és ráébred egy ősi családi titokra. Takács munkája nem is novellának tűnik, hanem egyenesen egy ifjúsági kalandregény elejének. Szívesen olvasnánk a folytatást! 

Takács Mandula by konyvesblog on Scribd

A második a 12 éves Sipos Áron Kincsek a város alatt avagy Az utolsó Taho című munkája lett, amelyben egy Dakota nevű fiatal próbálja megmenteni szerelmét, ám az események váratlan fordulatot vesznek. 

Sipos_Áronby konyvesblog on Scribd

A megosztott harmadik helyen pedig a 13 éves Beck Brigitta és a 9 éves Homoki Lili végzett. Az erdőszéli semmiárus Annáról szól, aki nagyon vágyik egy arany fülbevalóra, és hogy megszerezze, a népmesei okos lány mintájára megtréfálja a hercegnőt.

Beck_Brigitta by konyvesblog on Scribd

A Kincsek a város alatt című műben pedig megismerhetjük Rékát, aki ellátogat a Vármúzeum kiállítására, és elhatározza, hogy ha nagy lesz, régész lesz belőle. 

Homoki_Lili by konyvesblog on Scribd

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Ebben az EU-s országban engedélyezhetik legközelebb az eutanáziát

Újabb ország parlamentjében nyújtottak be olyan törvényjavaslatot, mely az eutanáziát lehetővé tévő gyógyszer engedélyezésére vonatkozik. Könyveket ajánlunk a hír mellé.

...
Zöld

4 könyv azoknak, aki hátat fordítanának a magánynak

Az Egyesült Államokban élő 45 és 65 év közötti emberek jóval magányosabbnak, elszigeteltebbnek érzik magukat egy friss tanulmány szerint, mint európai társaik. 4 könyvet ajánlunk a jobb társas kapcsolatokért.

...
Zöld

Zöld kiadók: Mik azok a környezetbarát betűtípusok?

A világ egyik legnagyobb kiadója, a HarperCollins több ezer fát mentett meg azzal, hogy az utóbbi pár évben apró, zöld szemléletű változtatásokat vezettek be a könyvtervezés terén.