Nem jelenik meg e-könyvként Stephen King új regénye

.konyvesblog. | 2013. május 21. |

Az Egyesült Államokban június 4-én, Nagy-Britanniában pedig június 7-én jelenik meg Stephen King új regénye, a Joyland. Aki el szeretné olvasni, annak mindenképpen a papírformátumot kell választania, az író kifejezett kérésére ugyanis a kötet nem jelenik meg e-könyvként.

A döntés sokakat már csak azért is meglephet, mert például King volt az, aki 2000-ben az egyik novelláját, ez volt a Riding the Bullet, csak elektronikusan tette elérhetővé (a novella letöltése akkor 2,50 dollárba került), mindez pedig elég nagy visszhangot váltott ki annak idején. 2009-ben ráadásul beszállt a Kindle 2 promóciójába, és Ur című novelláját kimondottan erre az alkalomra írta.

Most azonban King határozottan kijelentette, hogy egyelőre nem tervez digitális változatot. Igaz, azt sem zárta ki, hogy valamikor a jövőben majd ez is megtörténik, jelenleg viszont azt szeretné, hogy azok, akik el akarják olvasni a legújabb regényét, elmenjenek a könyvesboltba, és a papíralapú könyvet válasszák.

Stephen King idei másik nagy dobása a Doctor Sleep lesz, amely a tervek szerint szeptemberben jelenik meg, ez azonban papíralapú és elektronikus formátumban is elérhető lesz.

Forrás: LA Times