Már most rekordokat döntöget az új Harry Potter

.konyvesblog. | 2016. augusztus 04. |

Szombaton éjfélkor kezdtél el árusítani a Harry Potter és az elátkozott gyermek című kötetet, és a szerdán közzétett adatok szerint három nap alatt csak Nagy-Britanniában 680 ezer példányt adtak el belőle. A Little, Brown szerint ezzel a kötet minden idők leggyorsabban fogyó szövegkönyve lett, és az évtized leggyorsabban fogyó kötete. Utóbbi címet eddig E.L. James erotikus regénye, A szürke ötven árnyalata tudhatta magáénak, amelyből 2012-ben egy hét alatt közel 665 ezer példányt adtak el.

A Waterstones könyvkereskedő-hálózat képviselője, Kate Skipper két nap után azt mondta, hogy Az elátkozott gyermek a legjobban fogyó keménykötetes könyvük Dan Brown Az elveszett jelkép című regénye óta, amely 2009-ben jelent meg. A kereskedők arra számítanak, hogy a Harry Potter-szövegkönyv lesz az idei év legnagyobb dobása. Amerikában a Scholastic kiadó adatai szerint 48 óra alatt 2 millió példányt adtak el belőle, ami szövegkönyv esetében példátlannak számít.

A kötet a tervek szerint október 25-én jelenik meg magyarul, ITT már előrendelhető. Magyar kiadója, az Animus Facebook-oldalán kiemelte, hogy a Harry Potter és az elátkozott gyermeket az alkotók nem nyolcadik kötetnek, hanem nyolcadik történetnek tekintik, mivel ebben az esetben nem regényről, hanem egy színmű szövegkönyvéről van szó.

Forrás: Guardian, Animus