Jön a nyolcadik kötet, a hétvégén újra kitörhet a Harry Potter-láz

.konyvesblog. | 2016. július 29. |

2007-ben a rajongók így várták a hetedik Harry Potter-könyv megjelenését (kép forrása)

Szombaton jelenik meg könyv alakban a Harry Potter-színdarab szövegkönyve, melyet máris a széria nyolcadik darabjaként emlegetnek. Az előrendelések az egekbe szöktek, sok könyvesbolt éjszakai nyitvatartással készül.

2007. július 21-én hosszú sorok kígyóztak Angliában (és, ami azt illeti, a világ több országában), hogy a rajongók az elsők között kaphassák a kezükbe a Harry Potter és a halál ereklyéi című kötetet. Kilenc év után ugyanezek a jelenetek megismétlődhetnek: szombaton éjfélkor jelenik meg ugyanis angolul a Harry Potter és az elátkozott gyermek című színdarab szövegkönyve.

Jack Thorne-nak J. K. Rowling, John Tiffany és Jack Thorne eredeti új története alapján írt színdarabja a Harry Potter-sorozat nyolcadik része, egyszersmind az első, színpadon bemutatott hivatalos Harry Potter-történet. A darab ősbemutatójára 2016. július 30-án a londoni West Enden kerül sor.

Korábban ezt írtuk róla:

"A szinopszis szerint az események fonalát tizenkilenc évvel a roxforti csata után csípjük fel: Harry Potter ekkor a Mágiaügyi Minisztérium túlhajszolt munkatársa, három gyerek apja, legkisebb fia pedig - a sztori tulajdonképpeni főhőse - a tizenegy éves Albus Severus, aki ekkor kezdi meg első évét a Roxfortban. Albusnak egy olyan családi örökség súlyával kell megbirkóznia, melyet ő maga soha nem kívánt, miközben pedig "múlt és jelen baljóslatúan összeolvad", apa és fia is kénytelen szembenézni a kényelmetlen igazsággal, miszerint "a sötétség váratlan helyekről érkezik"."

A Guardian szerint az új kötet miatt világszerte több könyvesbolt megint éjszakai nyitvatartással készül, az előrendelések pedig rekordokat döntögetnek (nevezetesen azokat, melyeket annak idején még J.K. Rowling állított fel az előző HP-köteteivel).

Volt olyan kereskedő, aki azt állította, hogy a Harry Potter hetedik része óta erre a könyvre adták le a legtöbb előrendelést az olvasók. "Tavaly Harper Lee Menj, állíts őrt! című könyve volt a legnagyobb durranás az új könyvek között, Az elátkozott gyermekre ugyanakkor közel háromszor annyi előrendelést adtak most le" - nyilatkozta a Blackwell könyvesbolt-hálózat egyik embere. A kötet - ugyancsak az előrendeléseknek köszönhetően - már most az Amazon eladási listáinak élén landolt, nemcsak az angol és amerikai, hanem a német és a francia oldalukon is.

A Harry Potter és az elátkozott gyermek itthon - a széria többi darabját gondozó - Animus Kiadó gondozásában jelenik meg, várhatóan az év végén. A nyolcadik történetet - az eddigiekhez hasonlóan - Tóth Tamás Boldizsár fordítja.

Olvass minket e-mailben is!

  • Személyes ajánló a legérdekesebb tartalmainkról!
  • Extra tartalom csak feliratkozóknak!
  • Így biztosan nem maradsz le a legfrissebb könyves hírekről!
  • Nem spammelünk, heti 1-2 levelet küldünk.

Könyves Magazin Hírlevél

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

3 ok, amiért a home office pszichésen megterhelő + 3 könyv segítségül

Ugyan a home office nagyobb szabadságot és autonómiát biztosíthat, olyan hátulütői vannak, amikre elsőre nem feltétlenül gondolnánk. 

...
Zöld

Mit tehet egy nő, ha lebénul az arca és elveszti a mosolyát? Olvass bele Sarah Ruhl könyvébe!

Sarah Ruhl az élete minden területén sikeresnek érezte magát, amikor az arca lebénult. Mi mindent jelent valójában egy mosoly? Mutatunk egy részletet a könyvéből!

...
Zöld

A narcisztikus személyiség kinőhető? + 2 könyv a témában

Kutatás készült arról, hogyan változnak a narcisztikus személyiségjegyek az ember élete során. A cikk végén két könyvet is ajánlunk a narcizmus témájában.