Jön a nyolcadik kötet, a hétvégén újra kitörhet a Harry Potter-láz

.konyvesblog. | 2016. július 29. |

2007-ben a rajongók így várták a hetedik Harry Potter-könyv megjelenését (kép forrása)

Szombaton jelenik meg könyv alakban a Harry Potter-színdarab szövegkönyve, melyet máris a széria nyolcadik darabjaként emlegetnek. Az előrendelések az egekbe szöktek, sok könyvesbolt éjszakai nyitvatartással készül.

2007. július 21-én hosszú sorok kígyóztak Angliában (és, ami azt illeti, a világ több országában), hogy a rajongók az elsők között kaphassák a kezükbe a Harry Potter és a halál ereklyéi című kötetet. Kilenc év után ugyanezek a jelenetek megismétlődhetnek: szombaton éjfélkor jelenik meg ugyanis angolul a Harry Potter és az elátkozott gyermek című színdarab szövegkönyve.

Jack Thorne-nak J. K. Rowling, John Tiffany és Jack Thorne eredeti új története alapján írt színdarabja a Harry Potter-sorozat nyolcadik része, egyszersmind az első, színpadon bemutatott hivatalos Harry Potter-történet. A darab ősbemutatójára 2016. július 30-án a londoni West Enden kerül sor.

Korábban ezt írtuk róla:

"A szinopszis szerint az események fonalát tizenkilenc évvel a roxforti csata után csípjük fel: Harry Potter ekkor a Mágiaügyi Minisztérium túlhajszolt munkatársa, három gyerek apja, legkisebb fia pedig - a sztori tulajdonképpeni főhőse - a tizenegy éves Albus Severus, aki ekkor kezdi meg első évét a Roxfortban. Albusnak egy olyan családi örökség súlyával kell megbirkóznia, melyet ő maga soha nem kívánt, miközben pedig "múlt és jelen baljóslatúan összeolvad", apa és fia is kénytelen szembenézni a kényelmetlen igazsággal, miszerint "a sötétség váratlan helyekről érkezik"."

A Guardian szerint az új kötet miatt világszerte több könyvesbolt megint éjszakai nyitvatartással készül, az előrendelések pedig rekordokat döntögetnek (nevezetesen azokat, melyeket annak idején még J.K. Rowling állított fel az előző HP-köteteivel).

Volt olyan kereskedő, aki azt állította, hogy a Harry Potter hetedik része óta erre a könyvre adták le a legtöbb előrendelést az olvasók. "Tavaly Harper Lee Menj, állíts őrt! című könyve volt a legnagyobb durranás az új könyvek között, Az elátkozott gyermekre ugyanakkor közel háromszor annyi előrendelést adtak most le" - nyilatkozta a Blackwell könyvesbolt-hálózat egyik embere. A kötet - ugyancsak az előrendeléseknek köszönhetően - már most az Amazon eladási listáinak élén landolt, nemcsak az angol és amerikai, hanem a német és a francia oldalukon is.

A Harry Potter és az elátkozott gyermek itthon - a széria többi darabját gondozó - Animus Kiadó gondozásában jelenik meg, várhatóan az év végén. A nyolcadik történetet - az eddigiekhez hasonlóan - Tóth Tamás Boldizsár fordítja.

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Esther Perel: A modern magány felfalja az életünket

Mi az a mesterséges intimitás, és milyen hatással van az életünkre? Esther Perel belga-amerikai pszichoterapeuta tartotta az idei Brain Bar záró előadását.

...
Zöld

Ez a könyv minden kérdésre válaszol, amit feltettél sörivás előtt, közben vagy után

Mark Dredge Sör mesterkurzusa az erjesztett ital karakterjegyeinek felismerése terén segít magabiztosságot szerezni, és abban is a segítségünkre siet, hogy megértsük, hogy kerültek oda.

...
Zöld

Csányi Vilmos: Biológiailag meg lehetne hosszabbítani az életet, de nem biztos, hogy érdemes

Csányi Vilmos és Barát József Jövőpánik Beszélgetések a lehetséges határairól című kötetében a jövő bizonytalanságairól beszélget tudományos igénnyel, így szóba kerül robotosítás, a közösségek átalakulása, szülőség és szerelem, de a biológiai határaink is.