Beleolvasó agave d:book pierce_brown

Bosszúról, hatalomvágyról, vörös lázadókról szól Amerika új sikerkönyve

.konyvesblog. | 2014. szeptember 11. |

Pierce Brown: Vörös lázadás, fordította: Török Krisztina

Agave Könyvek, 2014, 432 oldal, 2366 HUF

A Végjátékhoz, a Trónok harcához és Az éhezők viadalához hasonlítják a külföldi kritikusok Pierce Brown a Vörös lázadás című regényét, amely a tervek szerint szeptemberben jelenik meg magyarul.

Brownnak ez volt az első regénye (korábban a legkülönbözőbb munkákat elvállalta: dolgozott például startup vállalkozásnál, kifutófiú volt az NBC-nél, és még egy szenátusi választásban is segédkezett az amerikai kormánynak), a könyv ugyanakkor óriási sikert aratott Amerikában; a megfilmesítési jogok azonnal elkeltek, a sztoriból Marc Foster (Z világháború, A kvantum csendje) rendez filmet.

A szerzővel a Comic Conon készült ez a videóinterjú, melyben spoilerek nélkül mesél a könyv világáról

A sztori röviden a következő:

A fiatal Darrow a Marson él, bányász, és Vörösnek született, a színekről elnevezett kasztokra épülő társadalom legalacsonyabb rétegébe. Fáradtságot nem ismerve kockáztatja az életét a beomló alagutak és lándzsaviperák közt abban a hitben, hogy sorstársaival lakhatóvá teszi a bolygó felszínét a jövő generációi számára. Darrow még sosem látta a szabad égboltot, ám a kötelességét mégis teljesíti, mert reméli, hogy emberfeletti munkájával a saját gyermekeinek is jobb életet teremt. Egy nap azonban megtudja, hogy a Vörösök elől eltitkolják az igazságot, ugyanis a Mars felszíne már alkalmas az emberi életre. Méghozzá nem is akármilyenre.

Igazságot követelve a kasztjának és bosszúra szomjazva meggyilkolt szerelme miatt Darrow csatlakozik a földalatti ellenálláshoz, hogy megdöntse az Aranyak zsarnoki uralmát. S céljának elérésében semmi sem gátolhatja meg... Még az sem, hogy olyanná kell válnia, mint gyűlölt ellenségei.

Brown már dolgozik a folytatáson: ez Golden Son címmel fog megjelenni valamikor 2015 elején.

Olvassatok bele a kötetbe: 

Pierce Brown Voros Lazadas Reszlet