Most három napig bárki megnézheti a Panthera-előadást

Kertész Erzsi Panthera című ifjúsági regényét a Pécsi Nemzeti Színház vitte színre. A színháznak a koronavírus miatt ideiglenesen be kellett zárnia kapuit, de aki szeretné, most megnézheti az előadást online.

.konyves. | 2020. március 21. |

Kertész Erzsi Panthera című ifjúsági regénye az elmúlt években trilógiává nőtte ki magát (és már készül a negyedik kötet is). Az első kötet sztorija szerint néhány gyerek az osztályból hegymászótanfolyamra jelentkezik, amelyet egy Meredek Johnny nevű gyanús figura tart. A tanfolyamot hirdető plakát egy titokzatos hegyet ábrázolt, a Pantherát, amely nevét feltűnő formájáról kapta, hiszen a csúcsán lévő két szikla bizonyos nézetből egy párduc égnek emelt, kitátott állkapcsára emlékeztet. A gyerekek még csak nem is sejtik, hogy a hegy hamarosan kulcsfontosságú szerepet tölt majd be az életükben.

A regényt a Pécsi Nemzeti Színház adaptálta színpadra, ám mivel a színház a járvány miatt ideiglenesen bezárt, ezért az intézmény úgy döntött, hogy szombat reggel 8 órától három napig online is megnézhető a Panthera című előadásuk (a linkekért érdemes a színház Facebook-oldalára kattintani).

Kapcsolódó cikkek
...
Nagy

Berg Judit és Kertész Erzsi – Amikor az egyik író nem tudja előre, hogy mit akar a másik

...
Gyerekirodalom

Ma mutatják be a Netflixen a Levél a királynak sorozatot

Pénteken debütál a Netflixen a Levél a királynak című sorozat, amely a holland Tonke Dragt ifjúsági klasszikusát veszi alapul.

...
Gyerekirodalom

Mit keres három mai kamasz Mátyás király udvarában?

Az iskolák és az óvodák ideiglenes bezárása miatt rengeteg gyerek marad otthon, és bár a tanítás digitálisan folytatódik, a következő napokban azon leszünk, hogy minél több olvasnivalót kínáljunk nekik és a szüleiknek. Elsőként Mészöly Ágnes új történelmi ifjúsági regényéből, A királyné violájából mutatunk egy részletet.

...
Nagy

Irodalmi teázás az Örkény Színház színészeivel

A Vers Csak Neked elnevezésű kezdeményezés után az Örkény István Színház előrukkolt egy újabb baráti hangvételű programmal, ahol egy rövidke órára még a valódi, offline színháznál is közelebb kerülhetnek a nézők kedvenc színészeikhez. Szubjektív élménybeszámoló a múlt héten véget ért Tea Zoommal című irodalmi programról. 

Szerzőink

...
fk

Szabó T. Anna: Ady tanított meg arra, mennyire változhatatlan a halál

...
Benedek Márton

Az undor kitörölhetetlenül ott van férfi és nő kapcsolatában

...
Babarczy Eszter

Babarczy Eszter: Tündérruha (22500 Ft)

Film / Színház / Muzsika
...
Nagy

10+1 kötelező, amit meg tudsz nézni online színházban

...
Nagy

Margaret Atwood okosabb volt, mint bárki a Harvardon

...
Nagy

25 adaptáció, amit látnod kell az évtizedből

A hét könyve
Kritika
Az undor kitörölhetetlenül ott van férfi és nő kapcsolatában
...
Podcast

Morcsányi Géza: “Az irodalom a szívre mért kibírhatatlan csapás” [Kötelező: Sorstalanság]

A kötelező olvasmányok közös könyveink, amiket aligha tudunk elkerülni életünk során. A Kötelező podcast legújabb részében Kertész Imre Sorstalanságáról beszélgetünk Morcsányi Gézával.