Most három napig bárki megnézheti a Panthera-előadást

Kertész Erzsi Panthera című ifjúsági regényét a Pécsi Nemzeti Színház vitte színre. A színháznak a koronavírus miatt ideiglenesen be kellett zárnia kapuit, de aki szeretné, most megnézheti az előadást online.

.konyves. | 2020. március 21. |

Kertész Erzsi Panthera című ifjúsági regénye az elmúlt években trilógiává nőtte ki magát (és már készül a negyedik kötet is). Az első kötet sztorija szerint néhány gyerek az osztályból hegymászótanfolyamra jelentkezik, amelyet egy Meredek Johnny nevű gyanús figura tart. A tanfolyamot hirdető plakát egy titokzatos hegyet ábrázolt, a Pantherát, amely nevét feltűnő formájáról kapta, hiszen a csúcsán lévő két szikla bizonyos nézetből egy párduc égnek emelt, kitátott állkapcsára emlékeztet. A gyerekek még csak nem is sejtik, hogy a hegy hamarosan kulcsfontosságú szerepet tölt majd be az életükben.

A regényt a Pécsi Nemzeti Színház adaptálta színpadra, ám mivel a színház a járvány miatt ideiglenesen bezárt, ezért az intézmény úgy döntött, hogy szombat reggel 8 órától három napig online is megnézhető a Panthera című előadásuk (a linkekért érdemes a színház Facebook-oldalára kattintani).

Kapcsolódó cikkek
...
Nagy

Berg Judit és Kertész Erzsi – Amikor az egyik író nem tudja előre, hogy mit akar a másik

...
Gyerekirodalom

Ma mutatják be a Netflixen a Levél a királynak sorozatot

Pénteken debütál a Netflixen a Levél a királynak című sorozat, amely a holland Tonke Dragt ifjúsági klasszikusát veszi alapul.

...
Gyerekirodalom

Mit keres három mai kamasz Mátyás király udvarában?

Az iskolák és az óvodák ideiglenes bezárása miatt rengeteg gyerek marad otthon, és bár a tanítás digitálisan folytatódik, a következő napokban azon leszünk, hogy minél több olvasnivalót kínáljunk nekik és a szüleiknek. Elsőként Mészöly Ágnes új történelmi ifjúsági regényéből, A királyné violájából mutatunk egy részletet.

KÉPALÁ 2020
...
Nagy

Elindult a KÉPALÁ pályázat - Neked mit mesél a fotó?

...
KÉPALÁ - Testőrök között

Győry Domonkos: Papamobil [Képalá]

...
KÉPALÁ - Apa

Papp Ágnes: Vízidő [Képalá]

...
Kritika

Idegenek az Esterházy nevű szövegbolygón

Az E(gy)P(ercesek) címen készített Máté Gábor előadásában, Lukács Miklós közreműködésével előadást a Katona József Színház.

Szerzőink

...
Valuska László

A kötelező Bánk bán technóra válik szerethetővé

...
Laki Péter

Az Eragon szerzőjének új csillagközi kalandjában egy percre sincs megállás

...
Németh Róbert

Németh Róbert: Van egy fény, ami sosem alszik ki

Film / Színház / Muzsika
...
Kritika

Mi az ára a művészetnek? - Itt járt Martin Eden

...
Hírek

7+1 adaptáció, amelyet érdemes megnézni októberben

...
Hírek

Újra streamel a Radnóti Színház!

A hét könyve
Kritika
A sötétség azért van, hogy könnyebben meglássuk a jót
...
Nagy

Carmen Maria Machado: A tulajdonosán kívül senkinek nincs köze a másik testéhez

Az év elején jelent meg magyarul Carmen Maria Machado első önálló kötete. A szerző provokatív, határfeszegető novellái gyakran abszurd, meghökkentő módon, sok zsáner elemeit felhasználva mesélnek sajátosan női témákról és tapasztalatokról. Interjúnkban szóba kerültek olvasói reakciók, az év eseményei és azoknak esetleges hatásai is.