Eric Carle így segített felkutatni egy ismeretlen nő macskáját

Eric Carle így segített felkutatni egy ismeretlen nő macskáját

Bár a napokban elhunyt Eric Carle-t a legtöbben A telhetetlen hernyócska szerzőjeként azonosítják, valójában több mint hetven könyv fűződik a nevéhez. Az egyik Eric Carle-könyvhez kapcsolódó személyes történetét a napokban osztotta meg Lara B. Sharp író, ami a közösségi oldalakon rögtön virális lett.

ro | 2021. június 02. |

Miután Eric Carle meghalt, az internetet elárasztották azok a posztok, amelyek arról szóltak, hogy az író-illusztrátor milyen nagy hatást gyakorolt bizonyos alkotók munkásságára, de valószínűleg egyiküknek sem volt olyan cuki története, mint Lara B. Sharp írónak, aki a napokban meg is osztotta azt a követőivel.

A sztori sok évvel ezelőtt történt, amikor Sharp brooklyni albérletéből elszökött a kedvenc macskája, amit nagy eséllyel az „ördögi főbérlő” segített elő. Sharp teljesen maga alatt volt, és teleragasztotta a környéket saját készítésű plakátokkal (Have You Seen My Cat? / Nem láttad a cicámat?). Kisvártatva felhívta egy idős férfi, aki közölte vele, hogy a macska keresésére indul. Ez az ismeretlen ember öt napon keresztül éjjel-nappal kereste Sharp elveszett macskáját, és minden egyes nap telefonon tájékoztatta a nőt a kutatás állásáról. Nagyon kedves volt minden alkalommal, és türelemmel végighallgatta azt is, amikor Sharp elzokogta neki, milyen sokat jelent neki a macskája.

A cica végül előkerült, mint kiderült, nem ment messzire, egy háztömbnyire tanyázott egy olasz étterem konyháján, ahol raviolin és húsgolyón tengődött, közel két kilót hízott, és pirított fokhagymától bűzlött. Sharp első dolga volt, hogy felhívja a kedves öregurat, aki közölte, hogy szívesen találkozna a cicával. A találkozó létrejött, majd amikor a búcsúzásra került a sor, a férfi egy borítékot adott át neki: egy gyönyörű könyv volt benne, a Nem láttad a cicámat?, amelyet a szerző, Eric Carle aláírása díszített.

-

Így derült ki, hogy a kedves öregúr, aki ismeretlenül is tűvé tette a környéket Lara B. Sharp macskája után, nem más volt, mint az ünnepelt illusztrátor és gyerekkönyvszerző, Eric Carle.

Forrás: upworthy.com

Kapcsolódó cikkek
...
Gyerekirodalom

Meghalt Eric Carle, A telhetetlen hernyócska szerzője

Kilencvenegy éves korában elhunyt Eric Carle, a kortárs gyerekirodalom egyik legmeghatározóbb alakja, akinek olyan mesekönyveket köszönhetünk, mint A telhetetlen hernyócska vagy A kelekótya kaméleon.

...
Gyerekirodalom

Ahol presztízst jelent az illusztráció - Interjú Turi Lillával

Turi Lilla 2019-ben megnyerte az I. Budapesti Illusztrációs Fesztivál legjobb pályakezdő illusztrátor díját, azóta pedig illusztrált könyvet Dragomán Györgynek és Harcos Bálintnak is. Révész Emesének adott interjújában Turi Lilla mesélt a londoni illusztrációs képzésről, a rajzolás menetéről, és kiderül az is, melyik kortárs író művét illusztrálná szívesen.

...
Gyerekirodalom

Ezt a fantasyt add a gyereknek, ha szerinted még korai a Trónok harca

Amikor már szinte csak a Trónok harcáról tudott a fiával beszélni, a könyvillusztrátor Schmal Róza inkább elővette a kamaszkori rajzait és jegyzeteit, és írt egy fantasyt.

A hét könyve
Kritika
A kisfiúk, akik páncélt öltöttek, hogy túléljék a gyerekkorukat
...
Nagy

Halász Rita kapta a 2021-es Margó-díjat!

Mély levegő című könyvével Halász Rita nyerte el idén a legjobb első prózakötetesnek járó Margó-díjat. Az elismerést, amelynek célja a legerősebb pályakezdők bemutatása, ma délután adták át a Várkert Bazárban a Margó Irodalmi Fesztiválon. 

Hírek
...
Hírek

Zilahi Anna kapja a 2021-es Hazai Attila Irodalmi Díjat

...
Nagy

Szántó T. Gábor regényében az áldozatok és az államvédelemben szerepet vállalók is zsidók

...
Nagy

Bödőcs Tibor: Szerzőként barokkosabb, manieristább vagyok

...
Nagy

Danyi Zoltán rózsaformára írta a regényét

...
Nagy

Jennifer Teege: Tanulnunk kell a múltból

...
Nagy

Tóth Krisztina: Bármi lehet versalapanyag

...
Nagy

A Mély levegő a hallgatás és a némaság könyve – Laudáció Halász Rita Margó-díjához

...
Hírek

Dragomán György 2040-ből egy klímakempingből üzent

...
Promóció

Kozma Lilla Rita - Utcamesék történetek hajléktalanságról

...
Nagy

Az utolsó párbaj didaktikus tanmesébe fojt egy középkori botrányt

Két francia nemes úr esett egymásnak a bosszú és a becsület nevében királyi külsőségek közepette az 1300-as évek végén, miközben lángokban állt az ország. Küzdelmük épp a lényeget takarta ki: egy nő becsületén esett foltot. Eric Jager történelmi könyvéből Ridley Scott készített nagyszabású mozifilmet.

Szerzőink

...
Rezek Bori

Művészet, anyaság és patriarchátus: beleshettünk Elena Ferrante és Marina Abramović privát levelezésébe 

...
Sándor Anna

Irene Solà: A történetmondás egyfajta DNS, ami korokon át öröklődik

...
Kolozsi Orsolya

Kreatív Európa: Azért, mert egy gyerek beszél, ez a te történeted is