Eric Carle így segített felkutatni egy ismeretlen nő macskáját

Eric Carle így segített felkutatni egy ismeretlen nő macskáját

Bár a napokban elhunyt Eric Carle-t a legtöbben A telhetetlen hernyócska szerzőjeként azonosítják, valójában több mint hetven könyv fűződik a nevéhez. Az egyik Eric Carle-könyvhez kapcsolódó személyes történetét a napokban osztotta meg Lara B. Sharp író, ami a közösségi oldalakon rögtön virális lett.

ro | 2021. június 02. |

Miután Eric Carle meghalt, az internetet elárasztották azok a posztok, amelyek arról szóltak, hogy az író-illusztrátor milyen nagy hatást gyakorolt bizonyos alkotók munkásságára, de valószínűleg egyiküknek sem volt olyan cuki története, mint Lara B. Sharp írónak, aki a napokban meg is osztotta azt a követőivel.

A sztori sok évvel ezelőtt történt, amikor Sharp brooklyni albérletéből elszökött a kedvenc macskája, amit nagy eséllyel az „ördögi főbérlő” segített elő. Sharp teljesen maga alatt volt, és teleragasztotta a környéket saját készítésű plakátokkal (Have You Seen My Cat? / Nem láttad a cicámat?). Kisvártatva felhívta egy idős férfi, aki közölte vele, hogy a macska keresésére indul. Ez az ismeretlen ember öt napon keresztül éjjel-nappal kereste Sharp elveszett macskáját, és minden egyes nap telefonon tájékoztatta a nőt a kutatás állásáról. Nagyon kedves volt minden alkalommal, és türelemmel végighallgatta azt is, amikor Sharp elzokogta neki, milyen sokat jelent neki a macskája.

A cica végül előkerült, mint kiderült, nem ment messzire, egy háztömbnyire tanyázott egy olasz étterem konyháján, ahol raviolin és húsgolyón tengődött, közel két kilót hízott, és pirított fokhagymától bűzlött. Sharp első dolga volt, hogy felhívja a kedves öregurat, aki közölte, hogy szívesen találkozna a cicával. A találkozó létrejött, majd amikor a búcsúzásra került a sor, a férfi egy borítékot adott át neki: egy gyönyörű könyv volt benne, a Nem láttad a cicámat?, amelyet a szerző, Eric Carle aláírása díszített.

-

Így derült ki, hogy a kedves öregúr, aki ismeretlenül is tűvé tette a környéket Lara B. Sharp macskája után, nem más volt, mint az ünnepelt illusztrátor és gyerekkönyvszerző, Eric Carle.

Forrás: upworthy.com

Kapcsolódó cikkek
...
Gyerekirodalom

Meghalt Eric Carle, A telhetetlen hernyócska szerzője

Kilencvenegy éves korában elhunyt Eric Carle, a kortárs gyerekirodalom egyik legmeghatározóbb alakja, akinek olyan mesekönyveket köszönhetünk, mint A telhetetlen hernyócska vagy A kelekótya kaméleon.

...
Gyerekirodalom

Ahol presztízst jelent az illusztráció - Interjú Turi Lillával

Turi Lilla 2019-ben megnyerte az I. Budapesti Illusztrációs Fesztivál legjobb pályakezdő illusztrátor díját, azóta pedig illusztrált könyvet Dragomán Györgynek és Harcos Bálintnak is. Révész Emesének adott interjújában Turi Lilla mesélt a londoni illusztrációs képzésről, a rajzolás menetéről, és kiderül az is, melyik kortárs író művét illusztrálná szívesen.

...
Gyerekirodalom

Ezt a fantasyt add a gyereknek, ha szerinted még korai a Trónok harca

Amikor már szinte csak a Trónok harcáról tudott a fiával beszélni, a könyvillusztrátor Schmal Róza inkább elővette a kamaszkori rajzait és jegyzeteit, és írt egy fantasyt.

EGYPERCES NOVELLÁK EGY SZOBÁBÓL
...
Nagy

Egyperces novellák egy szobából
Dániel András: A fikusz meg ő

...
Nagy

Egyperces novellák egy szobából
Lackfi János: Mi lenne, ha?

...
Nagy

Egyperces novellák egy szobából
Szabó T. Anna: Árnyékszínház

A hét könyve
Kritika
A regénybeli Kafka mögött felsejlik Borbély Szilárd alakja is
...
Kritika

Az utolsó indiánkönyv érzékeny pillanatfelvétel arról, hol tartunk ma az indiánozásban

Az utolsó indiánkönyv című antológiához a PIM 79 kortárs magyar szerzőt kért fel, hogy prózában vagy versben reflektáljanak arra, mit jelentett nekik az indián egykor, és mit jelent ma, felnőttként.

Hírek
...
Hírek

Rendeld meg a 100 oldalas Esterházy-különszámot és az Ottlik-másolatot!

...
Nagy

Simon Balázs valódi fenomén volt

...
Hírek

Bereményi Géza:Grecsó Krisztiánnal más irányból indultunk az emlékek felé

...
Hírek

Szolláth Dávid irodalomtörténész kapta az idei Mészöly Miklós-díjat

...
Hírek

Milan Kundera kapta a Franz Kafka-díjat

...
Hírek

Ezeket a gyerekprogramokat ne hagyjátok ki a Margón!

...
Hírek

HUBBY - Itt vannak a legjobb gyerekkönyvek!

...
Alkotótárs

André Ferenc és Czakó Zsófia a Mastercard® – Alkotótárs ösztöndíj győztesei

...
Nagy

Harag Anita: Nem kell utazni ahhoz, hogy megtaláljuk a helyünket az életben

...
Nagy

Hegyi Ede: A foghúzás (3.)

Hegyi Ede A senki című regényével a top3-ban végzett 2020-ban a legjobb elsőkötetesnek járó Margó-díjért folyó versenyben. Gyerekkorunk című tárcasorozatának ez a harmadik része.

Szerzőink

...
Forgách Kinga

A Páternoszter megmutatja a Rákosi-rendszer legabszurdabb oldalait

...
Sándor Anna

Perintfalvi Rita: Az elkövetők mindig hangsúlyozták, hogy “mondd nekem azt, hogy atya”

...
Ruff Orsolya

Finy Petra: A 80-as évekről mindenkinek van egy története