Eric Carle így segített felkutatni egy ismeretlen nő macskáját
ro

Eric Carle így segített felkutatni egy ismeretlen nő macskáját

eric_carle macska gyerekirodalom

Miután Eric Carle meghalt, az internetet elárasztották azok a posztok, amelyek arról szóltak, hogy az író-illusztrátor milyen nagy hatást gyakorolt bizonyos alkotók munkásságára, de valószínűleg egyiküknek sem volt olyan cuki története, mint Lara B. Sharp írónak, aki a napokban meg is osztotta azt a követőivel.

A sztori sok évvel ezelőtt történt, amikor Sharp brooklyni albérletéből elszökött a kedvenc macskája, amit nagy eséllyel az „ördögi főbérlő” segített elő. Sharp teljesen maga alatt volt, és teleragasztotta a környéket saját készítésű plakátokkal (Have You Seen My Cat? / Nem láttad a cicámat?). Kisvártatva felhívta egy idős férfi, aki közölte vele, hogy a macska keresésére indul. Ez az ismeretlen ember öt napon keresztül éjjel-nappal kereste Sharp elveszett macskáját, és minden egyes nap telefonon tájékoztatta a nőt a kutatás állásáról. Nagyon kedves volt minden alkalommal, és türelemmel végighallgatta azt is, amikor Sharp elzokogta neki, milyen sokat jelent neki a macskája.

A cica végül előkerült, mint kiderült, nem ment messzire, egy háztömbnyire tanyázott egy olasz étterem konyháján, ahol raviolin és húsgolyón tengődött, közel két kilót hízott, és pirított fokhagymától bűzlött. Sharp első dolga volt, hogy felhívja a kedves öregurat, aki közölte, hogy szívesen találkozna a cicával. A találkozó létrejött, majd amikor a búcsúzásra került a sor, a férfi egy borítékot adott át neki: egy gyönyörű könyv volt benne, a Nem láttad a cicámat?, amelyet a szerző, Eric Carle aláírása díszített.

-

Így derült ki, hogy a kedves öregúr, aki ismeretlenül is tűvé tette a környéket Lara B. Sharp macskája után, nem más volt, mint az ünnepelt illusztrátor és gyerekkönyvszerző, Eric Carle.

Forrás: upworthy.com