Hallgass harminc napig mesét David Walliamstől!

Bár az írók és olvasóik közötti személyes találkozóknak a karantén miatt egyelőre befellegzett, a szerzők igyekeznek utat találni a rajongókhoz. A Gengszternagyi szerzője, David Walliams például harminc napig fog felolvasni A világ legrosszabb gyerekeiből.

.konyves. | 2020. március 25. |

(Kép forrása)

Nagy-Britanniában még csak egy napja állt le (úgy-ahogy) az élet, az írók viszont máris elkezdték keresni a módját annak, hogy kapcsolatban maradhassanak az olvasóikkal. David Walliams (Gengszternagyi, A nagy szökés, Milliárdos fiú) például az instagramján tudatta, hogy harminc napon keresztül minden délelőtt megoszt egy fejezetet, pontosabban hangfájlt A világ legrosszabb gyerekei hangoskönyv-változatából (amelyet részben ő narrált). Ez nemcsak a könyv olvasóinak, de akár az angolul tanulóknak is hasznos lehet.

Walliams amúgy Nagy-Britanniában igazi hírességnek számít: mielőtt írásra adta volna a fejét, sok filmben és sorozatban szerepelt, de a nézők a Britain's Got Talent című tehetségkutató zsűritagjaként is ismerhetik. Íróként 13 regényt, 7 képeskönyvet és 4 elbeszéléskötetet jegyez. Könyveit itthon a Kolibri adja ki.

Forrás: GH

Kapcsolódó cikkek
...
Gyerekirodalom

Járd be otthonról a Harry Potter-kiállítást!

A Harry Potter-rajongók akár a kanapén ücsörögve is  bebarangolhatják már a British Library nagyszabású varázslókiállítását.

...
Hírek

Patrick Stewart mindennap felolvas egy Shakespeare-szonettet

Patrick Stewart színészlegendán nem fog múlni, hogy 154 napra meglegyen a mindennapi Shakespeare-adagunk.

...
Gyerekirodalom

Nógrádi Gábor ingyenesen letölthetővé tette négy könyvét

A kényszerű karanténba került gyerekeknek és tanároknak segítene Nógrádi Gábor, akinek olyan népszerű ifjúsági regények fűződnek a nevéhez, mint a Gyerekrablás a Palánk utcában vagy A mi Kinizsink.

A hét könyve
Kritika
Gerlóczynál a család elhallgatásokkal teli fikció
...
Nagy

10 érdekesség, amit talán nem tudtál Virginia Woolf életéről

140 éve született Virginia Woolf, a 20. századi modern irodalom egyik legfontosabb írója, a Mrs. Dalloway, az OrlandoA világítótorony és a Felvonások között szerzője. Születésének évfordulója alkalmából tíz érdekességet gyűjtöttünk össze az életéről.