Az olvasók döntik el, hogyan folytatódjon Mészöly Ágnes új regénye

A koronavírus miatti karantén rengeteg új helyzetet eredményezett, amelyekre mindenki másképp reagál. Mészöly Ágnes a kényszerű szobafogságot írásra használja, igaz, ebben társai lesznek az olvasók is.

.konyves. | 2020. március 25. |

(Kép forrása)

Csepp címmel új ifjúsági regényt ír Mészöly Ágnes (Szabadlábon, Darwin-játszma, Hanga és Várkony-sorozat), viszont ezt nem egyedül teszi: társszerzői lesznek az olvasók, akik fejezetről fejezetre eldönthetik, hogyan bonyolódjon a cselekmény.

Minden fejezet az Tilos az Á Könyvek Facebook-oldalán jelenik meg először, ezek mindegyike két (vagy esetleg több) választási lehetőséggel ér véget, az olvasók pedig szavazhatnak. Az első fejezet már elérhető, ami alapján úgy tűnik, egy disztópikus történetbe csöppentünk, a nyitójelenet helyszíne pedig a Szent Manukáról elnevezett lelencintézet, ahol az egyik hetedikes gyerek esélyei a boldogulásra váratlanul elég gyatrán festenek.

A teljes részletet ITT is el tudjátok olvasni. Szavazni péntekig lehet a Facebookon, Mészöly Ágnes pedig az eredmény alapján folytatja majd a történetet.

Kapcsolódó cikkek
...
Gyerekirodalom

Mit keres három mai kamasz Mátyás király udvarában?

Az iskolák és az óvodák ideiglenes bezárása miatt rengeteg gyerek marad otthon, és bár a tanítás digitálisan folytatódik, a következő napokban azon leszünk, hogy minél több olvasnivalót kínáljunk nekik és a szüleiknek. Elsőként Mészöly Ágnes új történelmi ifjúsági regényéből, A királyné violájából mutatunk egy részletet.

...
Gyerekirodalom

Maszkot húzott a Macskafogó hőse is

Ternovszky Béla rendező legnépszerűbb műve vitán felül a Macskafogó, nem véletlen, hogy a mesebeli Intermouse legagyafúrtabb ügynöke, Grabowski révén kért fel mindenki az otthonmaradásra.

...
Gyerekirodalom

Hallgass harminc napig mesét David Walliamstől!

Bár az írók és olvasóik közötti személyes találkozóknak a karantén miatt egyelőre befellegzett, a szerzők igyekeznek utat találni a rajongókhoz. A Gengszternagyi szerzője, David Walliams például harminc napig fog felolvasni A világ legrosszabb gyerekeiből.

A hét könyve
Kritika
A hírszerzés világa csodálatos, csak emberek mennek benne tönkre
...
Kritika

Sosem szabadul a háborútól, aki valaha részt vett benne

Adam Foulds A farkas szájában című kötete háborús regény és részben maffiaregény, amelyben két katona történetét követhetjük nyomon.

Hírek
...
Hírek

Franciaország törvénnyel védené a könyvesboltokat az Amazonnal szemben

...
Nagy

Versterápia: „barát? / igen / de/ nem ér rá”

...
Szórakozás

Nézz körül Adele könyvespolcán!

...
Gyerekirodalom

Elveszett városok és ősi folyamistenek – A világ öt folyó tükrében

...
Hírek

Még lehet jelentkezni a Szépírók workshopjaira

...
Hírek

Egy brit könyves magazin nem ír a mega-bestsellerekről

...
Hírek

4 nap irodalom, 70 program, 7000 látogató az őszi Margón

...
Hírek

Dezső Andrást akarta beszervezni a titkosszolgálat

...
Hírek

Egyre kevesebb magyar olvas rendszeresen könyvet