Forgách Kinga

Agócs Írisz megtanít minket állatokat rajzolni a karantén ideje alatt

„Unod a banánt? Rajzolj medvét!” – tanácsolja Agócs Írisz illusztrátor, aki úgy döntött, a rajzolni vágyókat fogja segíteni a karantén ideje alatt. Az elmúlt napokban a Facebook-oldalán már meg is mutatta, hogyan kell medvét, tacskót, lajhárt és makit rajzolni, és ha valakitől érdemes tanulni, akkor az éppen ő.

„Sokan sokféleképpen igyekeznek az otthoni időtöltést érdekesebbé tenni online mutatványokkal. Ehhez csatlakozva, a személyes találkozókról sokak által ismerős - lépésről lépésre rajzolással szeretném a rajzolnivágyókat segíteni.” – írta Facebook oldalán Agócs Írisz vasárnap.

Az illusztrátor azóta minden nap megosztja a tanácsait. Eddig medvét, tacskót és lajhárt rajzolni tanulhattunk meg tőle egyszerű lépésekben, ma pedig a makirajzolás művészetét lehet elsajátítani. A játék természetesen interaktív, kommentben meg lehet mutatni, nekünk hogy sikerült az alkotás, illetve kívánságokkal is lehet bombázni az illusztrátort, ha az embernek van olyan kedvenc állata, amit szívesen megtanulna lerajzolni.

Akinek kedve van, ráaádsként még egy ajándék rókás színezőt is letölthet ITT.

Agócs Írisz mellett a Pagony többi szerzője és illusztrátora is számos ötlettel előállt, amivel az otthon töltött időt szórakoztatóbbá lehet tenni a gyerekek számára: 

Dániel András, a kuflik író-rajzolója saját YouTube csatornát indított, ahol rendszeresen mesél.

Pásztohy Pankaegy külön mesét írt és osztott meg arról, hogyan és mit tegyünk most, a vírus terjedése idején. Olyan mesét, amely a gyerekek nyelvén beszél furcsa körülményeinkről.

Vadadi Adrienn, az ovisok kedvenc szerzője rendszeresen jelentkezik olyan ötletekkel, amelyek segítenek az ovis közösségi játékokat az otthonba is becsempészni.

Szentendrei Judit minden nap új mesével jelentkezik, melyek frissen megjelent könyvéből, a Mézes cukrászda mesevilágában játszódnak.