Virrasztás Kertész Imre emlékére

Virrasztás Kertész Imre emlékére

.konyvesblog. | 2016. március 31. |

12809690_1349440771749294_3754335089303699060_n.jpgOlvasói és írótársai felolvasással búcsúznak Kertész Imrétől a Petőfi Irodalmi Múzeum Dísztermében. A ma hajnalban elhunyt Nobel-díjas író műveiből este 8-tól éjfélig olvasnak fel tisztelői.

A szervezők azt kérik, hogy aki felolvasással szeretné kifejezni a tiszteletét, válasszon ki egy legfeljebb öt perces részletet, vigye magával, és szándékát jelezze az arvai.judit@lira.hu e-mail címen. 

Virágok elhelyezésére lesz lehetőség, de mécsest, gyertyát a szervezők kérésének megfelelően senki ne vigyen magával.

 

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Mikor hasznos az AI az irodalomban, és miért nem cseréli le soha az embert?

A japán Rie Kudan megkapta hazája legjelentősebb irodalmi díját, majd elárulta, hogy a szöveg egy kis részét a ChatGPT nevű chatbottal generálta. Az eset nyomát áttekintjük, hogyan alakult az elmúlt két évben nagy nyelvi modellek és az irodalom viszonya, hogyan látják ezt az írók, valamint hogy mikor lehet hasznos eszköz az AI az írás során.

...
Zöld

Összekapaszkodva zuhanni – Így alakíthatod a klímagyászt felszabadulássá

Jem Bendell Mélyalkalmazkodás című, nagy port kavaró tanulmánya után új könyvében azt ígéri, hogy nemcsak segít szembenézni a klíma, és így a mai társadalom elkerülhetetlen összeomlásával, hanem a szorongás és a gyász megélése után segít új, szilárdabb alapokon újraépíteni az optimizmusunkat, életkedvünket. 

...
Zöld

Hányszor kell kórházba kerülni ahhoz, hogy komolyan vegyék egy nő panaszait?

Elinor Cleghorn bátran, olykor brutálisan meséli el a nők gyógyításának történetet az ókortól egészen napjainkig, miközben esettanulmányokon keresztül igencsak szomorú kép rajzolódik ki arról, hogyan hagyták a férfiak évszázadokon keresztül szenvedni a nőket.