Viaszfigura lett az angol írónőből

.konyvesblog. | 2014. július 15. |

janeausten1.jpegKi látható a képen?

a. Charlotte Brontë

b. Mary Shelley

c. Jane Austen

A cére tippelők néhány elismerő szót nyertek, mert ők biztos nagyon jól ismerik az írónő unokaöccsének, Edward Austen-Leigh-nek memoárját. A visszaemlékezésben Edward magas, karcsú, egészségtől kicsattanó nőnek írta le nagynénjét, kinek arca kerek, orra és szája kicsi és szabályos, szeme mogyoróbarna, haja pedig természetesen göndör. 

jane-austen.jpgCassandra portréja Jane-ről

Az egyetlen ismert portrét Austenről testvére, Cassandra készítette, de ő is elismerte, hogy az akvarellen szereplő nő egyáltalán nem hasonlít nővérére. 200 évvel Austen halála után még mindig nem lehetünk teljesen biztosak abban, hogyan is nézett ki az írónő, ennek ellenére arca 2017-től a tízfontoson virít majd.

A Jane Austen Centre most egy életnagyságú viaszfigurával próbálja kielégíteni a rajongók kíváncsiságát. A figurát egy Melissa Dring nevű, FBI-tréningen képzett törvényszéki művész készítette, és kiindulási alapja a Cassandra-portré volt, még akkor is, ha azon az írónő épp úgy néz ki, mint aki citromba harapott.

Forrás: ElectricLiterature

 

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Esther Perel: A modern magány felfalja az életünket

Mi az a mesterséges intimitás, és milyen hatással van az életünkre? Esther Perel belga-amerikai pszichoterapeuta tartotta az idei Brain Bar záró előadását.

...
Zöld

Ez a könyv minden kérdésre válaszol, amit feltettél sörivás előtt, közben vagy után

Mark Dredge Sör mesterkurzusa az erjesztett ital karakterjegyeinek felismerése terén segít magabiztosságot szerezni, és abban is a segítségünkre siet, hogy megértsük, hogy kerültek oda.

...
Zöld

Csányi Vilmos: Biológiailag meg lehetne hosszabbítani az életet, de nem biztos, hogy érdemes

Csányi Vilmos és Barát József Jövőpánik Beszélgetések a lehetséges határairól című kötetében a jövő bizonytalanságairól beszélget tudományos igénnyel, így szóba kerül robotosítás, a közösségek átalakulása, szülőség és szerelem, de a biológiai határaink is.