Verne Gyula és James Bond keveredik

.konyvesblog. | 2012. augusztus 27. |

Tizenkét regényt tervez kiadni az Agave Könyvek október-novemberben. A kötetek közt található számos új szerzőnek is a műve, amelyek mellett természetesen folytatódnak a kiadó sikersorozatai, illetve újabb regények jelennek meg a közkedvelt szerzőik életműveiből.

Októberben két új szerző, illetve egyik esetben egy szerzőpáros debütál: Pintér Bence és Pintér Máté (nem testvérek!) hónap elején megjelenő A szivarhajó utolsó útja című ifjúsági kalandregényében Verne Gyula és James Bond világa találkozik egy olyan Európában, amely sosem létezett. Az 1848-49-es szabadságharcot megnyertük, és megvalósult Kossuth álma, a Dunai Konföderáció. A győzelem után negyven évvel, 1888-ban egy fiatal magyar huszártiszt – Kossuth unokája – és egy szerb kémnő közös erővel azon küzdenek, hogy megakadályozzák egy ördögi gonosztevőnek a Dunai Konföderáció ellen intézett támadását, ami pusztító háborúba taszíthatja Európát. A mindenre elszánt szerb szeparatisták, a véres és kegyetlen kikötői támadások, a körmönfont és kíméletlen politikai összeesküvések közepette pedig útjára indul egy szivarhajó, amellyel le lehet igázni akár az egész kontinenst, ha rossz kezekbe kerül.

A másik új szerző S. J. Parris, akinek az Eretnek című könyve a Giordano Bruno-sorozat első része, és az ismert domonkos rendi szerzetes életét és kalandjait mutatja be a történelem és a fikció határán egyensúlyozva. C. J. Sansom és Rory Clements rajongóinak kifejezetten érdemes elolvasnia, de természetesen mindenki másnak is, aki szereti a történelmi krimiket. A hónapban még megjelenik Don Winslow-tól A gandzsa urai, ami a nagysikerű és nemzetközi kultkönyvvé vált Barbár állatok előzménye, illetve folytatódik Richelle Mead Szukkubusz-szériája a második kötettel (A szukkubusz éjszakája) és Laurell K. Hamilton Merry Gentry-sorozata is. Az utóbbiból már a hetedik rész érkezik, vagyis csupán egy könyv választ el minket attól, hogy beérjük a faerie hercegnő kalandjait. Az október második felében érkező kötet címe: Elnyel a sötétség.

A hét tervezett novemberi/karácsonyi könyv közül kettő szintén új író műve: Alma Katsu Halhatatlanja egy komoly szellemben íródott, felnőtt nőknek szóló regény szerelemről és vezeklésről, míg Ernest Cline-tól a Ready Player One az aktuális kedvenc sci-fi a kiadóban: a nyolcvanas évek geek popkultúrájának legigazabb manifesztációja, szellemes és lendületes történet egy egyszerre csábító és taszító jövőről, illetve egy világraszóló versenyről, amelynek minden fordulója jobbnál jobb ötleteket és fordulatokat tartogat.

Ezeken kívül megjelenik Laurell K. Hamiltontól a Micah, ami az Anita Blake-sorozat univerzumában játszódó, még korábban megjelent kisregény (egész pontosan a tizenharmadik az életműben), ám szervesen nem alkotja részét a könyveknek. Folytatódik Christopher Moore könyveinek a kiadása is, tőle az Égből pottyant istennő lesz a következő. Feszített tempóban dolgozik a kiadó azon, hogy még idén kiadhassa Steven Saylortól A hét csodát (ez egy újabb novelláskötet a Gordianus-sorozatban, amiben a fiatal(!) Gordianus a világ hét csodájának helyszínein nyomoz) és John Scalzitól a Szellemhadtestet, ami a minden elképzelést felülmúlóan nagy sikert arató Vének háborújának a folytatása. Valamikor nagyon a hónap végén pedig várható egy új kötet Kondor Vilmostól is, ami Gordon Zsigmond főszereplésével korábban megjelent és eddig kiadatlan novellákat tartalmazza majd.