Válogass zenéket Murakamihoz

Válogass zenéket Murakamihoz

.konyvesblog. | 2014. április 18. |

mk.pngA Világvége és a keményre főtt csodaország olvastán akaratlanul is dúdolgatni kezded valamelyik nagy oldie-slágert? Megfordult már a fejedben, hogy a Kafka a tengerparton közben felteszel egy Radiohead lemezt? A Haruki-music oldalán összeválogathatod, hogy milyen zenék szólnak a fejedben Murakami könyveinek olvasása közben. A Norvég erdő közben természetesen The Beatles, míg a legutóbbi regény, A színtelen Tazaki Cukuru és zarándokévei oldalait lapozgatva kizárólag Liszt Le Mal du Pays című darabját. A Murakami Hangoskönyvet egy kanadai szoftverfejlesztő cégnek, a Decornak köszönhetjük, akiket a Murakami könyvei iránti rajongás vezérelt. Ha még egy Murakami-könyvet sem olvastál, akkor ezzel az öttel kezd az ismerkedést. 

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Jordán Ferenc: Az ember találmánya a szaporodáshoz való jog - Olvass bele a biológus könyvébe!

Litkai Gergely a Bookline Zöld podcastjének következő adásában Jordán Ferenc hálózatkutatóbiológussal beszélget Az ember vége a természet esélye című könyvéről. Olvass bele a kötetbe!

...
Zöld

Túlélés vagy tanulás? John Holt könyve az iskolai kudarcok meglepő okait mutatja be – Olvass bele!

Miért jelent kudarcélményt sok gyerek számára az iskola? Mi az oka, hogy rengeteg gyerek unatkozik, feszeng, retteg az órákon, és alig tanul valamit? Mi történik valójában az osz­tályteremben? Hogy lesz az egyik gyerekből „jó”, a másikból pedig „rossz tanuló”? Olvass bele John Holt könyvébe!

...
Zöld

UFO-invázió nem lesz, de arrogáns azt gondolni, hogy egyedül vagyunk – Podcast Rab Árpád jövőkutatóval

Litkai Gergely a Bookline Zöld új podcastjében Rab Árpád jövőkutatóval beszélget Jane McGonigal Elképzelhető című könyvéről.