Újra Zsöllye a PIM-ben

.konyvesblog. | 2013. május 19. |

A Petőfi Irodalmi Múzeum május 22-én újjáéleszti Felolvasószínpadát. Színpadon Toepler Zoltán Előjáték az Üvegcipőhöz című Víg-játéka (sic!), amelyhez Molnár Ferenc írásai, emlékezései és életrajzi dokumentumai adták az ihletet. Éljen a Zsöllye, és a Szerelmi <3 szögek!

A színpad jövő szerdán a Vígszínház társalgójává változik, beszélget Molnár Ferenc, Darvas Lili, Halmi Bódog drámaíró, kritikus és egy Dvornicsek nevű csapos. 1925-be utazhatunk majd vissza, méghozzá november 15-ére, az Üvegcipő bemutatójának napjára, 18 és 19 óra közé.

Az 1990-ben alapított, és most ismét életre hívott Felolvasószínpad új oldalról, a színház irányából közelíti meg az írói hagyatékot. A PIM kortárs írókat, drámaírókat, dramaturgokat és irodalomtörténészek kért fel, és kér fel újra a múzeumban található, és a kiválogatott dokumentumokban olvasható drámai lehetőségek színpadra állítására. Terítéken szerelmi kapcsolatok, az írók egymáshoz fűződő viszonya, és az évfordulókhoz, valamint a múzeum kiállításaihoz kapcsolható események. A felolvasószínház ráadásul már évekkel Nyáry Krisztián felbukkanása előtt is a régi idők titkait kutatta.

A Zsöllye című előadássorozat szerzői között olyan neveket találunk,mint Nagy András, Parti Nagy Lajos, Forgách András, Egressy Zoltán, Fráter Zoltán, Sultz Sándor, Thuróczy Katalin vagy Valachi Anna.

Olvass minket e-mailben is!

  • Személyes ajánló a legérdekesebb tartalmainkról!
  • Extra tartalom csak feliratkozóknak!
  • Így biztosan nem maradsz le a legfrissebb könyves hírekről!
  • Nem spammelünk, heti 1-2 levelet küldünk.

Könyves Magazin Hírlevél

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Sokkal jobban hatnak a konteók, ha a közösség hiedelmeihez illeszkednek – Olvass bele az Emberarcú tudományba!

A különböző tudományterületek képviselőinek tanulmányaiból szerkesztett kötetben az alternatív világértelmezések, áltudományos elméletek és tudománytagadó tanok sorát járják körül. Olvass bele!

...
Zöld

3 ok, amiért a home office pszichésen megterhelő + 3 könyv segítségül

Ugyan a home office nagyobb szabadságot és autonómiát biztosíthat, olyan hátulütői vannak, amikre elsőre nem feltétlenül gondolnánk. 

...
Zöld

Mit tehet egy nő, ha lebénul az arca és elveszti a mosolyát? Olvass bele Sarah Ruhl könyvébe!

Sarah Ruhl az élete minden területén sikeresnek érezte magát, amikor az arca lebénult. Mi mindent jelent valójában egy mosoly? Mutatunk egy részletet a könyvéből!