Újabb adaptáció készül Ursula K. Le Guin Szigetvilág-sorozatából

.konyvesblog. | 2019. szeptember 06. |

leguin_ursula_k1.jpg

(Kép forrása)

Tévésorozat fog készülni a híres amerikai fantasy- és sci-fi író, Ursula K. Le Guin Szigetvilág-regényciklusából. A tervek szerint az Oscar-jelölt producer, Jennifer Fox (Michael Clayton, Nightcrawler) az A24 stúdióval fogja előkészíteni az adaptációt, melyet nemsokára értékesíteni is kezdenek a televíziós csatornák számára.

Ursula K. Le Guin életének 88. évében, 2018-ban hunyt el. Első regényét, a Szigetvilág-sorozat első darabját 1968-ban jelentette meg, A szigetvilág varázslója címmel. Ezt követte A sötétség balkeze című regény, amely úttörőnek számított a műfajban, ugyanis egy olyan bolygón játszódott, ahol nem léteznek hagyományos nemi szerepek. A regény Hugó- és Nebula-díjas is lett, csakúgy, mint az 1874-es A kisemmizettek. A Szigetvilág-sorozat harmadik része, A legtávolibb part elnyerte a National Book Awardot gyerekirodalom kategóriában.

Maga Le Guin egyébként 2004-ben már írt egy minisorozatot a Szigetvilágból, amelynek elég vegyes volt a fogadtatása, és amelynek a megfilmesítése végül még magának az írónak sem nyerte el a tetszését. Éppen ezért így, tizenöt év elteltével talán tényleg érdemes lehet újra nekifutni a könyvek feldolgozásának. Az író halála előtt nem sokkal áldását is adta rá, hogy Jennifer Fox többrészes mozifilmet készítsen a történetből. A hírek szerint a mostani feldolgozással mindennek ellenére ismét a televíziókat fogják megcélozni.

Forrás: Deadline