Új szponzort kell keresnie a Man Booker-díjnak

Új szponzort kell keresnie a Man Booker-díjnak

.konyvesblog. | 2019. január 28. |

milkman_1.jpg

Kép forrása

Új szponzort keres a Man Booker-díj, miután az eddigi befektető, a Man Group bejelentette, hogy 18 év után befejezné együttműködését a legnagyobb brit irodalmi díj alapítványával.  A Booker Prize Foundation azt nyilatkozta, a megbízottjai már tárgyalnak egy új szponzorral és biztosak benne, hogy 2020-ra már meglesz az új finanszírozó. Megnyugtatásképp pedig azt is hozzátették, hogy a két díjat a megszokott módon át fogják adni ebben az évben is. 

A Man Group 2002 óta szponzorálta a Booker-díjat, és 2005 óta a nemzetközi Man Bookert. A cég vezérigazgatója, Luke Ellis azt mondta, kiváltság volt számukra, hogy közel két évtizedig a díjak szponzorai lehettek, de most alapos megfontolást követően úgy döntöttek, hogy az irodalmi díj helyett inkább más ügyeket szeretnének támogatni.

Anna Burns nyerte a Man Booker-díjat

Kép forrásaAnna Burns kapta a 2018-as Man Booker-díjat Milkman című regényéért. Bizonyos értelemben történelmet írt, mert ő az első észak-ír szerző, aki átvehette az 50 ezer font jutalommal járó elismerést. A Milkman a harmadik megjelent könyve. Egy tizennyolc éves lányról szól, akit szexuálisan...

A Man Group döntésével kapcsolatban Helena Kennedy, a Booker Prize Foundation elnöke azt nyilatkozta, hogy a cég kiváló és nagylelkű szponzor volt elmúlt 18 évben, és hogy az ő támogatásuknak is köszönhető, hogy a világ egyik legjelentősebb irodalmi díjává válhatott a Man Booker. Szerinte minden jó dolog véget ér egyszer, viszont a díjak történetében most új fejezet kezdődhet egy új támogatóval.

Forrás: The Guardian