Új Dr. Seuss jelenik meg az ősszel Amerikában!

.konyvesblog. | 2019. augusztus 26. |

Habár a Dr. Seuss néven világhírűvé lett Theodor Seuss Geisel 1991-ben elhunyt, a mai napig tud meglepetéseket okozni. Most például azt, hogy 28 évvel a halála után új kötete jelenik meg: ez lesz a Horse Museum (Lómúzeum), melyben egy ló vezet végig egy csapat diákot egy múzeumi tárlaton. Dr. Seussnak nem ez az első sztorija, ami posztumusz jelenik meg - ezek közé tartozik például a magyarul 2017-ben megjelent Kell egy kedvenc is (Szabó T. Anna fordításában).

A Kell egy kedvenc és a Horse Museum kéziratára is Dr. Seuss felesége bukkant sok-sok évvel a férje halála után, amikor az iratokat rendezgette. A Publisher's Weekly cikkéből az derül ki, hogy befejezetlen kéziratról és rajzokról van szó, amely izgalmas betekintést nyújt abba, hogy a szerző miként tekintett a művészetekre, és megvilágítja azt is, hogy egy kreatív elme hogyan tekintett a világra. A befejezetlen rajzokat Andrew Joyner egészítette ki, és a kötetben olyan művészek lovas témájú reprodukciói is helyet kapnak, mint Pablo Picasso vagy Jackson Pollock. Az már csak hab a tortán, hogy egyfajta cameo-szerepben olyan jól ismert Dr. Seuss-szereplők is fel-felbukkannak majd a kötet lapjain, mint a Kalapos macska, a Grincs vagy Horton, az elefánt.

Cathy Goldsmith, a Random House kiadótól annyit elárult, hogy ez a mostani nagyon más lesz, mint az eddigi Dr. Seuss-könyvek: ez esetben ugyanis egy non-fictionről van szó (azaz tényirodalmi kötet) és nem rímben íródott, ráadásul szerinte az is nagyon érdekes, hogy a szerző a kreatív alkotási folyamatot pont lovakkal igyekezett bemutatni.