Tudományos alapú és tuti elalvást ígér egy új mesekönyv

.konyvesblog. | 2015. augusztus 19. |

Kedves szülők, ne adjátok fel, van remény! Egy pszichológus megírta azt a könyvet, melyről titokban minden szülő álmodozik, amikor már órák óta nem tudja alvásra bírni a gyerekét. A svéd Carl-Johan Forssen Ehrlin most azt ígéri, hogy tudományos szempontok alapján megírt könyvével se perc alatt álomba lehet mesélni a gyereket. A The Rabbit Who Wants to Fall Asleep (~ A nyúl, aki el akar aludni) című kötet cselekménye nagyjából az, amit a cím is ígér, a lényeg azonban talán nem is a sztori, hanem az, ahogyan előadjuk a mesét.

A pszichológus ugyanis azt tanácsolja, hogy a mesét lassan, bizonyos szavakat hangsúlyozva, ásítozással kísérve olvassuk fel, a gyerek pedig óhatatlanul át fogja venni a szülői magatartásmintát. Carl-Johan Forssen Ehrlin szerint a könyv megalkotásánál használt kifinomult pszichológiai technikák segítenek a gyerekeknek abban, hogy ellazuljanak, hamarabb álomba merüljenek, és nyugodtabban aludjanak.

Hogy micsoda kereslet van egy ilyen könyvre, azt jól mutatja, hogy a cikk írásakor a The Rabbit... az Amazon eladási listájának az élén állt, és olyan kiadványokat utasított maga mögé, mint az idei nyár egyik sikerkönyvének számító A lány a vonaton, vagy a felnőtt színezők. Érdemes egyébként elolvasni a kötet amazonos adatlapján található olvasói reakciókat: volt, akinek a gyereke már a mese befejezése előtt elszunnyadt, más azonban érthetően kiakadt, amikor a gyerek, ahelyett, hogy álomba zuhant volna, a mese befejeztével inkább arról érdeklődött, hogy a kedves szülő mit ásítozik állandóan.

UPDATE: A jogokat eddig harminc országba adták el, a könyvet itthon a Libri jelenteti meg, várhatóan novemberben.

Forrás: Independent