Titokban minden felnőtt színezni akar?

Titokban minden felnőtt színezni akar?

.konyvesblog. | 2015. április 07. |

George R.R. Martin és kollégái igazi kihívóra találtak: körülrajongott fantasyk, várva várt krimik, vagy a kritika által felmagasztalt szépirodalmi művek helyett ugyanis jelenleg két kifestő szerepel az Amazon eladási listájának az élén. A skót illusztrátor, Johanna Basford Secret Garden (Titkos kert) című könyvéből eddig világszerte 1,4 millió példányt értékesítettek, míg a friss megjelenések közé tartozó Enchanted Forestből (Elvarázsolt erdő) 226 ezer példány kelt el eddig. A sikerhez hozzájárulhatott, hogy a kifestőket olyan hírességek is ajánlgatták, mint az amerikai Zooey Deschanel, vagy az 1,6 millió Instagram-követővel rendelkező dél-koreai popsztár, Kim Kibum.

Nem ez az egyetlen olyan, felnőtteknek szánt színező, amely az elmúlt években jó eladási számokat hozott, amit a kiadók a stresszoldással magyaráznak. Johanna Basford is azt mondta, hogy az általa rajzolt könyvek révén az emberek kikapcsolódhatnak, miközben kiélhetik kreativitásukat is. "Emellett ebben az egészben van némi nosztalgia is: nagyon sokan mondták azt nekem, hogy régebben akkor színeztek titokban, amikor már ágyba dugták a gyerekeiket" - mesélte. Mostantól azonban nincs mit szégyellni, bárki bármikor színezheti a tekervényes, alaposan és aprólékosan kidolgozott mintákat.

Basford egyébként azt mondta, hogy őt is meglepte a kötetek sikere, hiszen, amikor az első megjelent, akkor a felnőtteknek szóló kifestők még egyáltalán nem voltak divatban. Jelenleg a harmadik könyvén dolgozik, és nagyon úgy fest, hogy a felnőtt színezőknek még jó darabig nem áldozik le, az emberek ugyanis láthatólag büszkék a műveikre, és előszeretettel osztják meg az általuk színezett képeket a közösségi felületeken.

Forrás: Guardian

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Neumann János szörny, angyal, félisten és Messi a tudósok között

A Neumann Jánosról szóló, MANIAC című életrajzi regény bemutatóján szó esett a tudós extrém zsenialitásáról, a matematika fogairól, a tudomány beépített, titkos kódjáról, és arról is, hogy a szerzőt nem érdekli az Oppenheimer.

...
Zöld

Ódor Lajos: Az lenne a fontos, hogy megtanuljunk jó kérdéseket föltenni

Ódor Lajos közgazdásszal, Szlovákia volt miniszterelnökével a Mindentudók kézikönyve című kötete budapesti bemutatója előtt beszélgettünk általános műveltségről, oktatásról és a lányának tett ígéretről. Interjú.

...
Zöld

Pogátsa Zoltán: Rá kell jönnünk, hogyan haladjuk meg a kapitalizmust

Litkai Gergely podcastsorozatának novemberi témája a Fenntartható gazdaság vagy társadalmi összeomlás című kötet, amiről a szerzővel, Pogátsa Zoltán közgazdász-szociológussal beszélgettek.

ADVENT
...
Könyves Advent

A propaganda és a dezinformáció a demokrácia legnagyobb ellenségei

A demokrácia az egyetlen olyan államforma, amelynek sorsa rajtunk múlik. Ebben rejlik ereje, de egyben sebezhetősége is. Olvass bele az Ezért demokrácia! című kötetbe!

...
Könyves Advent

Ki hozza el a királylány kezéért a Nap aranyát és a Hold ezüstjét?

Mészöly Ágnes felnőtteknek szóló "gonosz" meséit nemcsak sajátos hangulatuk teszi különlegessé, hanem az is, hogy a tizenhárom történet mindegyikét Viive Noor észt illusztrátor egyedi világú képei ihlették. Olvass bele!

...
Könyves Advent

Középkorból kiírt nők és irodai mágikus realizmus – 13 angol könyv a fa alá

Új regények és nonfiction könyvek külföldi barátoknak, nyelvgyakorlóknak, anglofileknek.

...
Könyves Advent

Mekkorára nő a délnémet hidegvérű és hol él az exmoor póni?

A gyerekek a lovak és pónik végtelenül gazdag világát ismerhetik meg a Mi Micsoda gazdagon illusztrált lólexikonából. Nézz bele a könyvbe!

...
Könyves Advent

A téli álomból ébredő mackócsalád vidáman készülődik a karácsonyra

Olvass bele Vadadi Adrienn mesekönyvébe, melyben egy mackócsalád tagjai már nagyon várják a karácsonyt. 

...
Könyves Advent

Francia és skandináv receptek, magyar írók kedvencei, fenntartható konyha – 10 gasztrokönyv karácsonyra

Kevesebb mint egy hónappal karácsony előtt olyan, most megjelent gasztrokönyveket ajánlunk, melyek színt vihetnek a készülődésbe, de ajándéknak is tökéletesek.