Tanár úr, kérem, én filmeztem

.konyvesblog. | 2013. április 15. |

karinthy_kblog.jpg

A Petőfi Irodalmi Múzeum, a Margó Városi Irodalmi Fesztivál és a Daazo.com - European Short Film Centre a Bookline-nal együttműködésben kisfilmpályázatot hirdet “Tanár úr, kérem, én filmeztem.” címmel. A díjátadó a Margó Városi Irodalmi Fesztivál keretében lesz június 8-án.

Hogyan hat ránk Karinthy Frigyes? A XX. század legnagyobb zsenije, aki a pesti humor mestere volt, mélyen ismerte az emberi kapcsolatokat, megteremtette az irodalmi paródia műfaját és közben létrehozta a hat lépés elméletét is. A pályázatra olyan kisfilmeket várnak, amelyek Karinthy Frigyes szövegeinek felhasználásával készültek - műfaji megkötés nélkül, de maximum 10 percben. A pályázatra elsősorban középiskolások, egyetemisták, pályakezdő filmesek jelentkezhetnek, diák kategóriában különdíjat is osztanak, sőt a Petőfi Irodalmi Múzeum szakmai segítséget nyújt a filmkészítőknek: a Számadás a tálentomról – Karinthy Frigyes-emlékkiállítás tereit a kisfilmkészítők forgatási helyszínként is használhatják.

Az elkészült kisfilmeket daazo.com/karinthy weboldalon lehet nevezni és megnézni.

A pályázat nevezési határideje 2013. május 27.

Bővebb információ: http://daazo.com/karinthy/info

A pályaműveket rangos zsűri bírálja el, amelynek tagja az író unokája és jogutódja, Karinthy Márton és Mátyássy Áron filmrendező, aki a TÚK - Tanár Úr Kérem! című filmet rendezte. A Bookline jóvoltából értékes nyereményeket osztanak ki a díjazottak között.

A pályázatot a Margó Városi Irodalmi Fesztivál keretében a Petőfi Irodalmi Múzeumban megrendezett Karinthy-nap zárja 2013. június 8-án 15 órakor. A Karinthy-nap keretében levetítik az író műveiből készült adaptációkat, a versenyre nevezett kisfilmeket, majd az író unokája és a zsűri elnöke Karinthy Márton tart rendkívüli tárlatvezetést a PIM Karinthy kiállításán.

Együttműködő partnerek:
Petőfi Irodalmi Múzeum
Margó Városi Irodalmi Fesztivál
Daazo - European Short Film Centre
Bookline