Szövetkezz az ellenséggel - Bosszúról és megváltásról szól Veronica Roth új könyve

.konyvesblog. | 2015. március 03. |

A lázadó - trailer

A magyar mozik március közepén mutatják be A beavatott-sorozat második részét, A lázadót. A Veronica Roth regényéből készült film hőse, Tris (Shailene Woodley) a Műveltek csoportjának hataloméhes vezetője (Kate Winslet) elől menekül a futurisztikus Chicago romjai között, miközben újra meg újra szembesül a fájdalom, a megbocsátás, az azonosulás, a hűség, a politika, a szerelem és a szeretet kérdéseivel.

Veronica Roth rajongói ugyanakkor előre dörzsölhetik a tenyerüket, az írónő ugyanis aláírt egy kétkötetes sorozatra a HarperCollins kiadónál, melynek első része a tervek szerint 2017-ben jelenne meg. A kötetekről egyelőre kevés konkrétumot lehet tudni, címük sincs még. A HarperCollins a cselekményről annyit közölt, hogy a történet egy olyan fiúról szól majd, aki "valószínűtlen szövetséget" köt az ellenséggel annak érdekében, hogy mindketten megkapják, amire a legjobban vágynak. Ez egyikük esetében a megváltás, másikuknál a bosszú. Roth egy interjúban azt mondta, hogy először a karakter volt meg a fejében, és minden más - a cselekmény, és az a világ, amelyben az egész sztori játszódik - csak később jött, ebből a figurából bomlott ki. A kiadó az új könyveket stílusában kicsit a Csillagok háborújához hasonlította.

A férfi főhőssel egyébként Veronica Roth eltávolodni látszik az erős női karakterekkel teletűzdelt disztópia műfajától. A beavatott-sorozatot sokan az Éhezők viadalához hasonlították, melyet Roth a saját bevallása szerint nagyon nagyra tart, de abban bízik, hogy az új sorozattal végre ki tud törni ebből a skatulyából. Veronica Roth még főiskolás volt, amikor eladta a sorozat első részének jogait. A még mindig csak 26 éves szerző az elmúlt években befejezte a trilógiáját (melyet megfejelt utóbb egy negyedik kötettel is), részt vett a film reklámkampányában, most pedig már az új, kétkötetes sztorira koncentrál.

Forrás: HuffPost