Hírek film salinger

Szeptemberben mutatják be a Salinger életéről szóló dokumentumfilmet

.konyvesblog. | 2013. május 13. |

salingerfilm.jpg

Kilenc éve készül és várhatóan szeptember 6-án mutatják be a J. D. Salinger életéről szóló dokumentumfilmet. Az írói, produceri és rendezői feladatokat is Shane Salerno látta el (korábban ő volt például a Shaft, az Aliens vs. Predator vagy a Vadállatok forgatókönyvírója), a forgalmazási jogokat pedig Harvey Weinstein cége szerezte meg.

Bár a filmet még alig egy maroknyi ember látta csak, Weinstein ügyes marketingstratégiával elérte, hogy már most óriási várakozás előzze meg a Salingert. A New York Times szerint a filmkészítők eddig szándékosan nem árultak el semmit arról, hogy vajon milyen új információval szolgálhat a film a 2010-ben elhunyt íróról, aki híresen visszahúzódó életet élt.

Salinger fia, Matthew ugyanakkor úgy nyilatkozott: nem hiszi, hogy bárki apja közvetlen környezetéből együttműködött volna a produkció munkatársaival, és szerinte Salerno nem tud majd eleget tenni az előzetesen generált várakozásoknak, amit persze Weinstein cége közleményben azonnal cáfolt.

Egyelőre annyit lehet tudni, hogy összesen százötven interjú készült (ezek közül több évekkel ezelőtt, így az alanyok némelyike már alig emlékszik rá), és az egykori barátok és kollégák mellett olyan hírességeket is megszólaltattak, mint Philip Seymour Hoffman, Edward Norton, John Cusack, Danny DeVito, Tom Wolfe vagy E.L. Doctorow, akik arról beszéltek, hogyan hatottak rájuk Salinger művei. A filmben egyébként az alkotók ígérete szerint eddig még sehol sem látott fotókat és filmfelvételeket is bemutatnak.

Jelenleg azonban még a filmkészítők számára is kérdés, hogy az előzetesekben mennyire engedjenek bepillantást az állítólagos titkokba, a potenciális vásárlók ugyanakkor a tervek szerint már a hamarosan kezdődő cannes-i filmfesztiválon belepillanthatnak a film egy részletébe.

A dokumentumfilmmel egyidejűleg egy könyv is megjelenik, ez a The Private War of J.D. Salinger, melyet a filmet rendező Shane Salerno David Shields bestseller-szerzővel közösen jegyez. Az életrajzi kötet várhatóan szeptember elején kerül a könyvesboltok polcaira.

Forrás: New York Times, Deadline

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Esther Perel: A modern magány felfalja az életünket

Mi az a mesterséges intimitás, és milyen hatással van az életünkre? Esther Perel belga-amerikai pszichoterapeuta tartotta az idei Brain Bar záró előadását.

...
Zöld

Ez a könyv minden kérdésre válaszol, amit feltettél sörivás előtt, közben vagy után

Mark Dredge Sör mesterkurzusa az erjesztett ital karakterjegyeinek felismerése terén segít magabiztosságot szerezni, és abban is a segítségünkre siet, hogy megértsük, hogy kerültek oda.

...
Zöld

Csányi Vilmos: Biológiailag meg lehetne hosszabbítani az életet, de nem biztos, hogy érdemes

Csányi Vilmos és Barát József Jövőpánik Beszélgetések a lehetséges határairól című kötetében a jövő bizonytalanságairól beszélget tudományos igénnyel, így szóba kerül robotosítás, a közösségek átalakulása, szülőség és szerelem, de a biológiai határaink is.