Szabó Magda regényét is az évtized legjobb könyvei közé választották

Szabó Magda regényét is az évtized legjobb könyvei közé választották

.konyvesblog. | 2019. november 21. |

szabom.jpg

Lassan a végéhez közeledik ez az évtized, ami jó alkalom arra, hogy kulturális (és egyéb) szempontokból értékeljük, milyen események, tendenciák határozták meg a 2010-es évek világát. A Lithub például könyves listák készítésébe fogott: összegyűjtötték, hogy szerintük az elmúlt évtizedben mik voltak például a legjobb novelláskötetek, debütáló regények vagy memoárok. Legutóbb a legjobb idegen nyelvről angolra lefordított regényeket szedték össze, és legnagyobb örömükre ezúttal egy magyar szerző, Szabó Magda könyve is bekerült az összeállításukba.

ajto_1.jpg

A 2010 és 2019 közötti időszak egyik meghatározó regényének Szabó Magdától Az ajtót választották, amelyet 2015-ben adtak ki újra Amerikában a New York Review Books Classics-sorozat részeként Len Rix fordításában, és amely akkor a New York Times tízes listájára is felkerült. A könyvről azt írták, a cselekménye egyszerű, szinte unalmas, de nem is az a lényeg benne, hanem az érzések és a reflexiók azok, amik az esszenciáját adják.

A Lithub teljes listája ITT érhető el. Szabó Magda mellett olyan szerzők szerepelnek még a top 10-ben, mint Elena Ferrante, Han Kang vagy Olga Tokarczuk.

KÉPALÁ 2020
...
Nagy

Elindult a KÉPALÁ pályázat - Neked mit mesél a fotó?

...
KÉPALÁ - Testőrök között

Győry Domonkos: Papamobil [Képalá]

...
KÉPALÁ - Apa

Papp Ágnes: Vízidő [Képalá]