Soronként posztolja a Harry Pottert egy könyvesboltos a Twitteren

.konyvesblog. | 2017. február 14. |

tweethp.JPGTóth Tamás Boldizsár fordításában magyarul így hangzik az első mondat: "A Privet Drive alatt lakó Dursley úr és neje büszkén állíthatták, hogy köszönik szépen, ők tökéletesen normálisak."

Piers Morgan újságíró és televíziós személyiség csúnya vitába keveredett a Twitteren J.K. Rowling írónővel. Kettejük vitáját az azóta már felfüggesztett amerikai beutazási tilalom váltotta ki: Piers Morgan egy amerikai tévéműsorban lényegében megvédte Donald Trump intézkedését, erre Rowling amorálisnak nevezte őt, az újságíró pedig válaszul badarságnak titulálta Rowling munkáit, és hashtagekkel közölte vele azt is, hogy sosem fogja elolvasni a könyveit (#StillNeverGoingToReadYourDrivel).

Egy észak-londoni könyvesbolt tulajdonosa, Simon Key ezt azonban már nem hagyhatta annyiban, és elhatározta, hogy az első Harry Potter-könyvet soronként fogja elküldeni Morgannek a Twitteren. A tervezett 32.567 üzenetből eddig 320 ment el. A könyvesboltos szerint Piers Morgannek egy kis szünetet kellene tartania, és miután azt mondta, még sosem olvasott J.K. Rowlingtól semmit - ahelyett, hogy elszakadna a Twittertől -, ezért Key úgy döntött, hogy részletekben elküldi neki. Aki szeretné, itt követheti a folyamatot!

A dolog már csak azért is vicces, mert Piers Morgan - aki állítólag nem olvas Harry Pottert - néhány éve egy cikkben simán levordemortozta a doppingoló Lance Armstrongot.

Forrás: Sky