Rowling legközelebb gyerekeknek fog írni

Fleuriste | 2012. szeptember 27. |

J.K. Rowling nem zárta ki annak lehetőségét, hogy a jövőben a Harry Potter-féle varázslóvilágba helyezze egyik könyvének a cselekményét. A Huffington Post szerint bár az írónő határozottan állítja, hogy a Potter-sztorit nem akarja folytatni, de az nem elképzelhetetlen, hogy ugyanabban a környezetben egy másik történetet bontson ki.

A BBC-nek adott interjújában azt is mondta, nagy a kísértés, hogy két Harry Potter-regény esetében úgynevezett rendezői változatot hozzon létre, mert annak idején nagyon kellett sietnie, hogy befejezze a könyveket. Kiderült az is, hogy következő könyve „majdnem biztosan” gyerekeknek szól majd, igaz, kicsit fiatalabbaknak, mint akik Harry Potter történeteit olvasták.

Legújabb könyve (The Casual Vacancy), amely angolul csütörtöktől kapható, azonban kimondottan a felnőtt olvasókat célozza meg. Azt mondja, felkészült arra, hogy a rajongói között lesznek olyanok, akiknek nem fog tetszeni az új regénye. De nem emészti magát emiatt. A Harry Potter-kötetek ugyanis felszabadítólag hatottak rá abban az értelemben, hogy ma már egyetlen oka van annak, hogy belekezdjen egy történetbe, mégpedig, ha igazán van olyan mondanivalója, amelyet meg akar osztani az olvasóival.

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Elszáll az agyad: tudományos, közgazdasági és filozófiai non-fictionok 2024 tavaszán

Hogyan látja az ember képzelőerejét Csányi Vilmos? Hogyan alakul át a világ, ha a politikai és hatalmi játszmák kiterjednek a világűrre? Miért kannibál a kapitalizmus? Hogyan dolgozik az idegsebész? És mit gondol az elidőzésről napjaink sztárfilozófusa, Byung-Chul Han?

...
Zöld

Mikor hasznos az AI az irodalomban, és miért nem cseréli le soha az embert?

A japán Rie Kudan megkapta hazája legjelentősebb irodalmi díját, majd elárulta, hogy a szöveg egy kis részét a ChatGPT nevű chatbottal generálta. Az eset nyomát áttekintjük, hogyan alakult az elmúlt két évben nagy nyelvi modellek és az irodalom viszonya, hogyan látják ezt az írók, valamint hogy mikor lehet hasznos eszköz az AI az írás során.

...
Zöld

Összekapaszkodva zuhanni – Így alakíthatod a klímagyászt felszabadulássá

Jem Bendell Mélyalkalmazkodás című, nagy port kavaró tanulmánya után új könyvében azt ígéri, hogy nemcsak segít szembenézni a klíma, és így a mai társadalom elkerülhetetlen összeomlásával, hanem a szorongás és a gyász megélése után segít új, szilárdabb alapokon újraépíteni az optimizmusunkat, életkedvünket.