Rowling legközelebb gyerekeknek fog írni

Fleuriste | 2012. szeptember 27. |

J.K. Rowling nem zárta ki annak lehetőségét, hogy a jövőben a Harry Potter-féle varázslóvilágba helyezze egyik könyvének a cselekményét. A Huffington Post szerint bár az írónő határozottan állítja, hogy a Potter-sztorit nem akarja folytatni, de az nem elképzelhetetlen, hogy ugyanabban a környezetben egy másik történetet bontson ki.

A BBC-nek adott interjújában azt is mondta, nagy a kísértés, hogy két Harry Potter-regény esetében úgynevezett rendezői változatot hozzon létre, mert annak idején nagyon kellett sietnie, hogy befejezze a könyveket. Kiderült az is, hogy következő könyve „majdnem biztosan” gyerekeknek szól majd, igaz, kicsit fiatalabbaknak, mint akik Harry Potter történeteit olvasták.

Legújabb könyve (The Casual Vacancy), amely angolul csütörtöktől kapható, azonban kimondottan a felnőtt olvasókat célozza meg. Azt mondja, felkészült arra, hogy a rajongói között lesznek olyanok, akiknek nem fog tetszeni az új regénye. De nem emészti magát emiatt. A Harry Potter-kötetek ugyanis felszabadítólag hatottak rá abban az értelemben, hogy ma már egyetlen oka van annak, hogy belekezdjen egy történetbe, mégpedig, ha igazán van olyan mondanivalója, amelyet meg akar osztani az olvasóival.