Rómeó és Júlia összeállt, mint két kicsi legó

.konyvesblog. | 2014. február 14. |

A Waterstones Bookstore alkalmazottai egészen sajátos módját választották az irodalmi ismeretterjesztésnek: klasszikus művek híres jeleneteit rekonstruálták legófigurák segítségével: Rómeó élettelen mátkája fölött jajong, Drakula pedig újabb áldozatát cserkészi be (hogy mit keres a hálóban Batman, örök kérdés marad).

De újraképzelték a vörös nász véres jelenetét (George R.R. Martin: Trónok harca), valamint Mordred és Arthur párviadalát (Sir Thomas Malory: Arthur királynak és vitézeinek, a Kerek Asztal lovagjainak históriája).

Az összeállítások közé kakukktojásként bekerült Mr. Darcy tójelenete (Jane Austen: Büszkeség és balítélet), amelyre leginkább csak a BBC-feldolgozásból emlékezhetnek a nézők, igaz, arra olyannyira, hogy Colin Firth alakítását a britek például minden idők legemlékezetesebb tévés jelenetének tartják számon.

A Waterstones emberei egyébként másokat is játékra invitálnak: ha valaki elkészíti kedvenc irodalmi jelenete legóváltozatát, és az elnyeri a szervezők tetszését, akkor annak fotóját nem csak a honlapjukon teszik közzé, hanem még nyereményt is osztanak a legjobbaknak. Naná, hogy egy nagy csomag legót.

Forrás: HuffPost