Szobrot kapott Mr. Darcy

.konyvesblog. | 2013. július 10. |

Minden idők legemlékezetesebb tévés jelenetének tartják a britek azt a momentumot, amikor a Mr. Darcy-t játszó Colin Firth mellkashoz tapadó ingben kitámolyog a tóból – ez derült ki legalábbis abból a felmérésből, melyet kétezer néző bevonásával készítettek Nagy-Britanniában.

Jane Austen regényét, a Büszkeség és balítéletet 1995-ben filmesítette meg a BBC (a mini-sorozatot itthon is többször vetítették), népszerűségének pedig újabb lökést adott Helen Fielding Bridget Jones naplója című bestsellerre, amely amellett, hogy az Austen-klasszikus modern átiratának is tekinthető, több ízben is utal a híressé vált tójelenetre. A második kötetben (Mindjárt megőrülök!) Bridget ráadásként emlékezetes interjút is készít Colin Firth-szel a jelenetről.

Mr. Darcy imádói azonban most külön örülhetnek, a londoni Serpentine-tóban a hét elején ugyanis egy közel négy méter magas üveggyapot szobrot állítottak fel, amely éppen azt a pillanatot örökíti meg, amikor a Colin Firth alakította Darcy csuromvizes kiemelkedik a tóból.

Forrás: HuffPost

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Ez a könyv minden kérdésre válaszol, amit feltettél sörivás előtt, közben vagy után

Mark Dredge Sör mesterkurzusa az erjesztett ital karakterjegyeinek felismerése terén segít magabiztosságot szerezni, és abban is a segítségünkre siet, hogy megértsük, hogy kerültek oda.

...
Zöld

Csányi Vilmos: Biológiailag meg lehetne hosszabbítani az életet, de nem biztos, hogy érdemes

Csányi Vilmos és Barát József Jövőpánik Beszélgetések a lehetséges határairól című kötetében a jövő bizonytalanságairól beszélget tudományos igénnyel, így szóba kerül robotosítás, a közösségek átalakulása, szülőség és szerelem, de a biológiai határaink is.

...
Zöld

Az írók jóval a tudósok előtt ráéreztek az agy működésére – interjú a világhírű agykutatóval

Dr. Scott A. Small Alzheimer-kutató érdekfeszítően írt arról, miért tesz jót nekünk az egészséges felejtés. Szóba került Salman Rushdie elmepalotája, a kreativitás és a MI, az alvás és a társadalmi felejtés szerepe, illetve a pszichopaták és a csimpánzok is. Interjú.