Rokonok: Esterházy-rostélyos (Margó Irodalmi Fesztivál)

.konyvesblog. | 2013. május 29. |

esterházy - margó.jpg

A két Esterházy, Péter és Marcell június 6-án beveszi a Prezi főhadiszállását. Az este hamisítatlan családi múltidézéssel telik majd, már csak azért is, mert az író történelmi családfájának, a galántai hercegi és grófi famíliának történetét – noha történelemkönyvek írnak róla – nem mindenki ismeri.

Nehéz is lenne számon tartani az összes felmenőt és családi ágat, Mokudtól, Salamontól vagy Esterházy Ferenctől máig. A Rokonok című nagy sikerű sorozat mostani estjén Esterházy Péter író és Párizsban élő képzőművész fia, Marcell aktív közreműködésével minden eddiginél izgalmasabb betekintést kapunk a dinasztia múltjába, de leginkább az apák és fiaik történetébe.

Facebook-eseménylink

A rendezvény ingyenes, ugyanakkor nem árt tudni, hogy a beengedés érkezési sorrendben történik.

Kiknek ajánljuk? Biológiai és vasárnapi apukáknak, tékozló és (nem csak) Pál utcai fiúknak, és azoknak, akiknek valaha ipszilon kanyargott a vezetéknevük végén. A belépés anyáknak és lányoknak is engedélyezett! Sőt.

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Ebben az EU-s országban engedélyezhetik legközelebb az eutanáziát

Újabb ország parlamentjében nyújtottak be olyan törvényjavaslatot, mely az eutanáziát lehetővé tévő gyógyszer engedélyezésére vonatkozik. Könyveket ajánlunk a hír mellé.

...
Zöld

4 könyv azoknak, aki hátat fordítanának a magánynak

Az Egyesült Államokban élő 45 és 65 év közötti emberek jóval magányosabbnak, elszigeteltebbnek érzik magukat egy friss tanulmány szerint, mint európai társaik. 4 könyvet ajánlunk a jobb társas kapcsolatokért.

...
Zöld

Zöld kiadók: Mik azok a környezetbarát betűtípusok?

A világ egyik legnagyobb kiadója, a HarperCollins több ezer fát mentett meg azzal, hogy az utóbbi pár évben apró, zöld szemléletű változtatásokat vezettek be a könyvtervezés terén.