Riportkötet jelenik meg a Quimbyről

Riportkötet jelenik meg a Quimbyről

.konyvesblog. | 2013. június 04. |

969399_10151370075861330_454070076_n.jpg

fotó: Valuska Gábor

Quimby Csodaországban címmel jelentet meg riportkötetet a Bookline Könyvek. A rajongók augusztus 6-án vehetik kezükbe a 22 éves zenekar történetét feldolgozó könyvet. Sem a cím, sem az időpont nem véletlen, ugyanis a Sziget Nulladik napján ezúttal a varázshegyen innenre, és a varázshegyen túlra, vagyis Csodaországba kirándulhatunk, olyan slágerekkel, mint a Halleluja, vagy a Fekete Lamoure. Az első 5000 ember, aki speciális elővételes jegyet vásárol a koncertre a Sziget.hu felületén, az 1000 forintért juthat hozzá a majd 3990 forintért megvásárolható könyvhöz.

A kötetben regényes keretek között ismerhetjük meg a Quimby életének minden fontos állomását. Megtudhatjuk, hogyan vált a dunaújvárosi iskolazenekar Magyarország egyik legfontosabb és legérdekesebb csapatává, miközben "mindent megittak, mindent elszívtak, minden nőt..." A könyvet Miklya Anna és a Recorder.hu főszerkesztője, Dömötör Endre írja.

A riportkötet másfél éves interjúsorozat után állt össze, hogy végre olyan apró részletek, és érdekességek is kiderüljenek a zenekarról, amiket eddig sehol sem olvashattunk. Például az, hogy ki gyakorolt hajnalig egy legendás albérlet wc-jében, míg a többiek buliztak. Vagy az, hogy melyik zenekar merült el jó mélyen a teakultúrában. Az sem marad titok, hogy mi történt egy német orvos kölcsönlakásában a turné során. A bulik utáni ivás, szívás, nők szentháromság mellett leereszkedünk a zenekar személyes poklába, és végre az összes részlet nyilvánossá kerül arról, hogyan vészelte át a zenekar Kiss Tibi megzuhanását. A kisbusz-pinceklub-nagyszínpad túrák közben megidéződik az egykori Sztálinváros, és talán egy újabb képet kapunk a rendszerváltás utáni Magyarországról.

A Nulladik napi Quimby Csodaországban és a jubileumi Muzsikás koncertre a jegyek elővételben 6.990 forintért, a kapuban 7.900 forintért kaphatók. Az elővételes időszakban 5000 vásárlónak, akik a Sziget weboldalán, a www.sziget.hu oldalon veszik meg jegyet, lehetősége lesz a belépő mellé Quimby könyvet is vásárolni, a jeggyel együtt 7900 forintért.

A Csodaország 17 órakor tárja ki kapuit, a Muzsikás 20 órakor, a Quimby 20.30-kor lép színpadra, de a zenekar tagjai már a korábbi programokban is felbukkannak majd.