Rendhagyó irodalomóra és írókölcsönző is lesz az I. Líracsúcson

.konyvesblog. | 2017. április 04. |

Hogy miért olvasunk verseket – mindenkinek van válasza rá. Hogy miért van szükség verseskönyvekre az internetes megosztás korában, és kik írnak manapság verseket, ez a témája a Líracsúcsnak, az első magyarországi költészeti stand programjának.

Hol?

MILLENÁRIS 1024 Budapest, Kis Rókus u. 16–20.

Mikor?

2017. április 21.–április 23.

Mire számíthatunk?

Lesz rendhagyó írókölcsönző (itt a diákok kreatív írás foglalkozáson vehetnek részt, amely a kortárs irodalomra és Arany Jánosra fókuszál), és Ne bántsd a Zrínyit! címmel rendhagyó irodalomórát tart Nényei Pál, Az irodalom visszavág sorozat szerzője. Arany János epeköveinek történetét Milbacher Róbert bogozza ki az érdeklődők előtt, egyebek között kitérve arra is, hogyan viszonyultak a kortársak és az utókor a betegséghez, illetve a betegségnek milyen következményei lehetnek az Arany-kultusz kontextusában.

A Líracsúcs második napján sok-sok beszélgetésre számíthatunk, például Báthori Csabával, Acsai Rolanddal, Jónás Tamással, Bognár Péterrel, Halasi Zoltánnal és Peer Krisztiánnal. Varró Dani egy verses délutánon azt kutatja, hogy mi lett hova?, Babiczky Tibor pedig vendégeivel (Zilahi Annával, Ferencz Mónikával és Láng Orsolyával) arra keresi a választ, hogy mi az ideális ideje egy első kötetnek.

A harmadik napon kiderül, hogy létezik-e férfiköltészet, és az is, hogy hány szólamú a kánon, pontosabban, hogy mit mutat meg a Jelenkor folyóiratnak az elmúlt harminc év legjobb verseit és verseskönyveit összegző listája.

A részletes programért kattintsatok ide!