Rekordáron kelt el a Micimackóhoz készült eredeti térkép

Rekordáron kelt el a Micimackóhoz készült eredeti térkép

.konyvesblog. | 2018. július 11. |

micimacko.jpg

Világrekordot döntött a Százholdas pagony eredeti térképe, ugyanis könyvillusztráció korábban még soha nem kelt el olyan magas áron, mint E.H. Shepard tintarajza. A Micimackóhoz készült vázlatot 430 ezer fontért, azaz 157 millió forintért adták el tegnap egy londoni aukción.

Az 1926-os illusztráció, amely Róbert Gida és barátai világába vezeti be az olvasót, korábban is magántulajdonban volt, így az elmúlt ötven évben senki sem láthatta. Érdekessége, hogy a rajz szerint a térképet maga Róbert Gida készítette (Mr. Shepard segítségével), ezért elszórtan helyesírási hibákra lehet bukkanni benne. 

Mennyit fizetnél a világ leghíresebb Micimackó rajzáért?

Több mint 300 ezer fontot fizetett egy gyűjtő egy EH Shepard-rajzért, amin Micimackó, Malacka és Róbert Gida látható. Az illusztráció, ami először 1928-ban jelent meg, és ami az egyik leghíresebb rajz, amit Micimackóról valaha publikáltak, 40 évig egy magánygyűjtemény része...

A különleges térkép egyébként szerepel a könyvből készült, 1966-ban bemutatott Disney-rajzfilmben is. A Sotheby’s aukciós ház a rajz leütési árát korábban 100-150 ezer fontra becsülte, ezért is okozott meglepetést, hogy végül ilyen magas áron kelt el. A keddi árverésen áruba bocsátották Shepard négy másik – Micimackót, Róbert Gidát, Malackát és Fülest – ábrázoló eredeti illusztrációját is.

Forrás: The Guardian

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Mit tehet egy nő, ha lebénul az arca és elveszti a mosolyát? Olvass bele Sarah Ruhl könyvébe!

Sarah Ruhl az élete minden területén sikeresnek érezte magát, amikor az arca lebénult. Mi mindent jelent valójában egy mosoly? Mutatunk egy részletet a könyvéből!

...
Zöld

A narcisztikus személyiség kinőhető? + 2 könyv a témában

Kutatás készült arról, hogyan változnak a narcisztikus személyiségjegyek az ember élete során. A cikk végén két könyvet is ajánlunk a narcizmus témájában.

...
Zöld

A Stonehenge építőit is pestisjárvány törölhette el a föld színéről

A hír mellé két könyvet ajánlunk a járványok történelemformáló hatásáról.